OTTHONDesign - HUNGEXPO

OTTHONDesign 12. OTTHONTEREMTÉSI SZAKKIÁLLÍTÁS
2024. ÁPRILIS 10-14.

LOSZ DESIGNKockák
BŐVEBB INFORMÁCIÓ

LOSZ LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS
REGISZTRÁCIÓ

MAGYAR DESIGN
BŐVEBB INFORMÁCIÓ

SZETTZÖLD ALTERNATÍVA A TEXTILTERVEZÉSBEN
BŐVEBB INFORMÁCIÓ

FABUNIO
Wood Like After
Ezerszínű fa Extra – Játktér

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

Kőfaragó Ipartestülete
A kőipar új dimenziói: természetes kövek & technikai kövek. Kőfaragó életpályamodell.
RÉSZLETES PROGRAM

Kőfaragó Ipartestülete
LÁTVÁNYFARAGÁS

BOOOK Kiadó
Beszélgetések a gasztronómia világáról, látványfőzés.
BŐVEBB INFORMÁCIÓ

LAKBERENDEZŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor színpadi programja

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor

2024-ben április 10-14. között 12. alkalommal kerül megrendezésre az OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás, mely a CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor részeként a belsőépítészet, lakberendezés témáját öleli fel.

A CONSTRUMA csokor hazánk és egyben a közép-kelet európai régió kiemelkedő otthonteremtési fóruma, mely minden évben tavasszal kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Bízva az építőipar, épületgépészet és lakberendezés szorosan összefonódó területeinek erősödésében és további fejlődésében, már a jövő évi kiállítási csokor előkészítésén dolgozunk, amelyre már várjuk a kiállítói jelentkezéseket. A szükséges dokumentumok az alábbi gomb segítségével érhetőek el.


OTTHONDesign 11. OTTHONTEREMTÉSI SZAKKIÁLLÍTÁS

VISSZATEKINTÉS 2023

Az OTTHONDesign meghatározó része a CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokornak, mely a közép-kelet európai régió kiemelkedő építőipari, épületgépészeti és lakberendezési fóruma, ahol idén mintegy 500 kiállító mutatta be újdonságait. A kiállítói kínálat megtekintése mellett számos szakmai konferencián, bemutatón, előadáson vehetett részt az a több mint 30.000 érdeklődő, akik a kiállítási csokor ideje alatt kilátogattak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

Az első napon ünnepélyes megnyitó keretében Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszédet mondott Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára. A megnyitó keretében kerültek átadásra a CONSTRUMA és HUNGAROTHERM Díjak.

A OtthonDesign kiállítás központjában a fenntarthatóság és az energiahatékonyság állt, mely egyben a kísérőesemények, szakmai programok gerincét is adta. Sok érdeklődőt vonzott a Lakberendezők Országos Szövetségének lakásbelsőt imitáló enteriőre, amelyben a látogatók megtekinthették a legújabb lakberendezési megoldásokat, színeket, stílusokat. A DESIGNMátrix, egy 100 négyzetméteres installáció volt,amelyben a tervezők bemutatták az aktuális újdonságokat.

Visszajelzések alapján sikeres volt, magas részvétellel a FABUNIO – Magyar Bútor és Faipari Szövetség által szervezett konferencia, az immár hagyományos WOODLIKE Workshop, valamint az Ezer színű fa című kiállítás, melynek célja a hazai kortárs tervezők által készített fatárgyak bemutatása volt a tágabb nagyközönség és a faiparos szakma számára. A Magyar Design standot és a Kőfaragó Ipartestület konferenciáját, kőfaragó bemutatóját szintén nagy érdeklődés övezte.

A CONSTRUMA és HUNGAROTHERM kiállítások fókuszában a jövő építőipari kihívásai – szintén az energiahatékonyság, az energiatakarékos otthonok és a fenntarthatóság – álltak. Kiemelt téma volt a minőség és az új generációk érdeklődésének felkeltése az építőipari szakmák iránt. Nagy érdeklődés kísérte a 15. alkalommal megrendezett Szolár Konferenciát és Solar Race-t, a napelem kivitelező szakemberek versenyét. Kiemelt eseményei voltak a kiállítási csokornak a Magyar Építész Kamara, valamint a Budapest és Pest Megyei Mérnöki Kamara továbbképzései, a Tetős Szakemberek Találkozója, és a kiállítási csokor egyik fő szakmai partnere, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által rendezett konferencia.

A Magyar Mérnöki Kamara energetikai tanácsadása, a Budapesti Építész Kamara konferenciája és az Open Stúdió keretében bemutatkozó építészirodák tovább színesítették a kiállítási csokor programkínálatát.

OTTHONDesign

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor meghatározó kiállításán a konyhatechnológiától a fürdőszobán át a nappaliig minden megjelenik, ami a lakásbelső kialakításához szükséges lehet.

A kiállítást tematizáltan, főbb témakörökre bontva helyezzük el:

Konyha: konyhabútor, konyhatechnológia

Fürdőszoba: szaniter, hidegburkolat & wellness

Bútor: melegburkolat, lakásvilágítás, kandalló, lakberendezés, design

A tematizált elrendezés segíti a látogatók tájékozódását és kísérő programjaiban is több lehetőséget kínál.

A kiállítás fókuszában a fenntarthatóság és energiahatékonyság áll, ami ma már elsődleges szempont otthonunk kialakítása során. Az energiatakarékos berendezések, fényforrások, fűtési megoldások, okos otthonok mellett sokat tehetünk ezért a megfelelő belső tér kialakításával is.

Az OTTHONDesign nagy hangsúlyt fektet mind a lakberendezési trendek, mind a hazai design kultúra bemutatására. A Lakberendezők Országos Szövetségének közreműködésével minden évben rendkívül impozáns, lakásbelsőt imitáló enteriőrben tekinthetik meg a látogatók a legújabb lakberendezési megoldásokat, színeket, stílusokat.

A MAGYAR DESIGN stand kiállítási anyaga pedig egy teljes év designterméséből áll össze, számos alkotás itt debütál. Minden évben több tucat designernek ad lehetőséget a stand a bemutatkozásra, ezáltal pedig lehetőséget teremtve a hazai design kultúra fejlesztésére is.

A kiállítás szakmai részét erősíti a FABUNIO – Magyar Fa- és  Bútoripari Szövetség által szervezett konferencia és egyéb szakmai program, bemutató is, melyen keresztül a hazai bútorgyártás, bútortervezés és képzés is figyelmet kap.

A Kőfaragók és Műkőkészítők Vállakozók Országos Ipartestülete részvétele és gyakorlati bemutatója mellett minden alkalommal szakmai konferenciával is csatlakozik a rendezvényhez.