Fenntarthatóság

A Hungexpo a GL Events tagjaként követi a csoport CSR tevékenységét és kötelezettségvállalásait.

A HUNGEXPO teljes mértékben elkötelezett a fenti értékek mellett konkrét tevékenységével is:

  • Hatékonyan kezelt energiafogyasztás
  • A szelektív hulladék arányának javítása
  • A regionális értékteremtés optimalizálása
  • Helyi beszállítói hálózat kiépítése
  • ISO20121 tanúsítvány megszerzése

Zöld közlekedési lehetőségek a HUNGEXPO-ra

A HUNGEXPO arra ösztönzi a látogatóit, hogy használják a közösségi közlekedést és a kerékpárokat, valamint az autómegosztást és egyéb alternatív közlekedési módokat.

Papírmentes rendezvények

Környezetbarát ajándék lehetőségek: újrahasznosított anyagok támogatása. Digitális megoldások – minimalizáljuk a papírhasználatot, a mobilalkalmazás, az esemény weboldal, az online regisztráció biztosításával.

Vendéglátás

Újrahasználható evőeszközök – Műanyagok helyett a biológiailag lebomló alternatív eszközöket, újrahasznosítható csomagolást biztosítunk. Utántöltő vizes palackokat és ivóvízkutakat kínálunk, elkerülve az egyszer használatos eszközöket.

Rendezvényeinken mindig előnyben részesítjük a fém, üveg és porcelán edényeket és szervizeszközöket. Ha elvitelre van szükség, papírt és egyéb komposztálható berendezéseket kínálunk.

A kínált ételek és italok menüjének kialakításakor mindig a helyi beszállítókat és a friss/vegyszermentes összetevőket részesítjük előnyben, fenntartható forrásokból. A menü összeállításakor lehetőség szerint szezonális összetevőket használunk a logisztikai erőforrások csökkentése érdekében.

2021-től a Hungexpo saját, helyszíni konyhájában készíti ételeit. A konyha a legmodernebb technológiával lett felszerelve. Ez az energiahatékony működés és a logisztikai követelmények optimalizálása jelentősen csökkenti az összes vendéglátóipari szolgáltatás szén-dioxid-kibocsátását.

Hulladékgazdálkodás

Hulladékgazdálkodási programunk:

Csökkentés – újrafelhasználás – újrahasznosítás

Az újrahasznosításra összpontosítva szelektív hulladékgazdálkodást folytatunk, rendezvényeinken népszerűsítjük és ösztönözzük az újrahasznosítást, a sikeres gyakorlatokat megosztjuk partnereinkkel.

A rendezvények során keletkező hulladékot (az építéstől a bontásig) szelektíven gyűjtjük és gondoskodunk annak újrahasznosításáról.