KONGRESSZUSI KÖZPONT

A Kongresszusi Központ méreteiben, komplexitásban és szolgáltatás színvonalban egyaránt Magyarország elsőszámú, nagy befogadóképességű konferenciaközpontja. Három szinten összesen 15 000 m2 rendezvényterületet kínál az épület. A három szintes korszerű kongresszusi központban 1000nm-es előcsarnok fogadja a látogatókat az Albertirsai út felől. Az épületben helyet kapott egy 2000 fő befogadására alkalmas, három részre osztható plenáris terem, valamint 24 db kisebb szekcióterem.

Földszint

A Kongresszusi Központ földszintjén található az 1 000 négyzetméteres lobby és regisztrációs terület. Ezen a szinten helyezkedik el még a 6db egyenként 200 fő és 4db 100 fő befogadására alkalmas szekció terem is, amelyek 400 és 600 fősre is összenyithatók. Rendelkezésre áll továbbá egy 2 500 négyzetméteres, 3 felé szekcionálható 8 méter belmagasságú multifunkcionális tér is, melyből akár 3 db 6-700 fős szekcióterem is kialakítható.

Galéria szint

A középső szinten 50-150 fős termek kerültek kialakításra összesen 1 200 négyzetméteren. A terem elosztásokat mobilfalak segítségével lehet változtatni, ennek a maximális kapacitása 16 db 50 fős terem.

Plenáris terem és előcsarnok

Az emeleten található a 2 000 fős plenáris terem 1 900 négyzetméteren, amelyet egy előterem ölel körül. Az 1 670 m2-en elterülő, plenárisból nyíló előcsarnok kiváló helyszín kávé szünetnek és állófogadásoknak. A plenáris két vagy három, egymással párhuzamos szekcióteremre osztható mobilfalakkal. A terem különlegessége a Gala süllyeszthető ülésrendszer, melynek segítségével könnyen és időhatékonyan átalakítható széksoros elrendezésből körasztalos vagy akár iskolapados ültetési rendbe is. 8 féle előre programozott konfiguráció választható a különféle teremberendezésekre.

Tetőterasz

A kínálatot színesíti a 2 350 négyzetméteres tetőterasz a kiállítótér felett, mely jó idő esetén állófogadások, kávészünetek, kültéri események egyedi helyszíneként szolgál. A terasz a plenáris szintről mozgólépcsővel közelíthető meg. Az épülethez teherlift is tartozik, így a teraszra akár személygépkocsi is feljuttatható.

Fejépület

A Kongresszusi Központ fejépülete a kiállítótérhez csatlakozik és összesen 4 szinttel rendelkezik. A 371 négyzetméteres földszinti előcsarnok felett 2 emeleten összesen 9 db 33-45 m2-es iroda található. A fejépület legfelső szintje a tetőteraszhoz kapcsolódik.