Programok

Sirha Budapest 2020 tervezett programok

Bocuse d’Or Európai Döntő

A világ legrangosabbnak számító szakácsversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének Budapest először 2016-ban adott otthont. A kontinentális megmérettetésén Európa legjobb séfjei mérik össze tudásukat, és a 24 fős zsűri előtt dől el, hogy kik képviselik majd Európát a lyoni világdöntőn. Az európai döntő a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb séf juthat be a világdöntő versenykonyháiba.

Büszkék vagyunk rá, hogy 2022-ben ismét a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi Központban, a Sirha Budapesten dől el, hogy melyik tíz ország mérkőzhet meg a világ legjobbjaival! A versenyzőknek ez alkalommal is 5 óra 35 perc áll majd rendelkezésükre, hogy elkészítsék az előre meghatározott alapanyagokat tartalmazó hús- és halételt, hogy bizonyítsák a nemzetközi zsűrinek tehetségüket, technikai tudásukat és kreativitásukat.

A Bocuse d’Or Európai Döntő, mindamellett, hogy a nemzetközi figyelem középpontjába állítja a Sirha Budapestet, remek lehetőséget biztosít a hazai gasztronómiának, hogy nagyobb ismeretségre tegyen szert a nemzetközi színtéren, hiszen a résztvevők magyar alapanyagokkal dolgoznak majd mind a felkészülés, mind pedig a megmérettetés alatt, a versenyre idelátogató séfek, éttermesek, gasztronómiai szakemberek pedig megismerik a Sirha Budapest kínálatát.

Ugyanakkor a verseny egy páratlan fórum is a nemzetek közötti tapasztalatmegosztásra, ami jelen helyzetben különösen fontos, hiszen, ahogy Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke is mondta: „A mögöttünk álló nehéz időszak után, most, ha lehet még nagyobb szüksége van a szakmának az összefogásra, a találkozásra, eszmecserére és arra, hogy erőt adjunk egymásnak.”

VinCE Budapest

2022 tavaszán immár 11. alkalommal várja a szakmai és a borkedvelő látogatókat Magyarország legismertebb és legszínvonalasabb beltéri boros rendezvénye, a VinCE Budapest, most először a Sirha Budapest mellett. A hazai és nemzetközi kínálat legjavát felvonultató rendezvényen nem csak kiváló magyar borokat, de kiemelkedő külföldi tételeket, párlatokat is kóstolhatnak a vendégek. A VinCE Budapest alkalmat ad arra, hogy a kiállítók, a hazai és nemzetközi szakmai látogatók és borkedvelők találkozzanak és élvezzék egymás, valamint a jó borok társaságát.

Sirha Budapest Desszert Verseny

A Kolonics Zoltán nevével fémjelzett verseny 2022-ben az ötödik alkalommal teremt alkalmat a cukrász szakma hazai tehetségeinek, hogy számot adjanak tudásukról és kreativitásukról egy nemzetközi színvonalú megmérettetésen.

Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2021-2022

A korábbi évekkel megegyezően, a versenyző csapatoknak egy felnőtteknek szánt három fogásos ebédet kell megtervezniük és elkészíteniük, a modern gasztronómia jegyében, előre meghatározott nyersanyagköltséggel. A verseny témája ez alkalommal a farsangi ételek.

Cukrászipari programok

2022-ben, a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének szervezésében visszatér a Sirha Budapestre a felnőtteknek és tanulóknak szóló cukrászati megmérettetés, a Pataki János emlékverseny.

A Testület emellett fagylaltbemutatóval és színvonalas szakmai előadásokkal is várja majd a szakembereket.

Pék programok

A Magyar Pékszövetség 2022-ben a fogyasztók által keresett sütőipari termékek bemutatását helyezi szakmai programjainak középpontjába a Sirha Budapesten.

Innovációs Termékverseny

A Sirha Budapest, közösen a Trade magazinnal minden alkalommal meghirdeti termékversenyét, melyen az élelmiszeripari és HoReCa iparágban tevékenykedő cégek bemutathatják a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásaikat. A pályázatokat 2022-ben is szakmai zsűri értékeli.

PRIMOM Alapítvány B2B találkozók

A Sirha Budapest fontos fóruma az új szakmai kapcsolatok kialakításának. Erre teremt lehetőséget a PRIMOM Alapítvány félnapos üzleti találkozó sorozata, melyen a szakemberek előzetes, online regisztrációt követően egyeztethetnek időpontokat egymással, üzleti megbeszélésre.

Future Store

A Trade magazin standján, a Jövő Áruházában a szakemberek vezetett túrán ismerkedhetnek meg a jövőbe mutató kereskedelmi eszközökkel, szolgáltatói megoldásokkal és FMCG termékekkel.

Trendek és aktualitások a szakmai konferenciákon

A Sirha Budapest mindig is fontos központja volt a tapasztalat- és tudásmegosztásnak, melyre az elmúlt időszak kihívásait követően különösen nagy szükség van. Éppen ezért a kiállítás konferenciaterme három napon keresztül olyan témákkal várja majd a szakembereket, mint az újrakezdés problémái, az új helyzet kihívásai, a piaci átrendeződés vagy a munkaerőpiaci helyzet, de szó esik majd többek között a közétkeztetés új tendenciáiról vagy a fenntartható vendéglátásról is.

Az előadásokat olyan szervezetek tartják majd, mint a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) vagy a Felelős Gasztrohős.

A szervező a programváltozás jogát fenntartja.