DESIGNMátrix – LOSZ 2023 - HUNGEXPO

DESIGNMátrix – LOSZ 2023

DESIGNMátrix

A Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) nem mindennapi élményt tartogat az immár 11. alkalommal megrendezendő OTTHONDesign otthonteremtési szakkiállítás közönsége számára: a formatervezés és az izgalmas anyaghasználat inspirálta mátrixba invitál, s azon keresztül mutatja be az aktuális trendeket, termékújdonságokat.

A DESIGNMátrix lüktető ereje a Viva Magenta, a 2023-as év Pantone-színe. Dinamikus, karakán, de nem agresszív bíborvörös árnyalat ez, egyáltalán nem szokványos – ahogyan nem szokványos az az időszak sem, amelyet jelenleg kénytelenek vagyunk megélni. Járvány, háború, instabil gazdaság, mind jobban fenyegető elemi katasztrófák sújtotta világunknak szüksége van a Viva Magenta rettenthetetlen bátorságára, pulzáló optimizmusára. A meleg és hideg tónusok közt balanszírozó hibrid szín a természetben gyökerezik (az egyik legértékesebb festékanyag, a kárminfesték szerves eredetű) – a természet iránti megbecsülésünk pedig egyre inkább növekszik, ahogyan digitális és fizikai életünk egyensúlyának megteremtésére törekszünk. Becsalogatjuk otthonunkba a növényeket, virágokat, élő falakat építünk belőlük, kültereinket is a rekreáció jegyében rendezzük be.

A digitális tér felgyorsította a globalizációt, és ennek eredményeként minden eddiginél mélyebben kapcsolódunk egymáshoz mi, emberek is. A Viva Magenta közös nevezőre juttatja a digitális világ nyújtotta határtalan lehetőségeket és a természet gazdagságát, melegségét – kitágítva látókörünket. Pozitív jövőképet fest elénk, bizakodásra, cselekvésre és önkifejezésre ösztönöz.

A LOSZ tervezőgárdája fantáziadús módon ismerteti meg velünk ennek a kivételes színnek megannyi arcát: terjedelmes vertikális felületekről ránk kacagó merészségét, finom bársonyba süppedve ejtőző, lázadó szellemét, a legapróbb kiegészítőt vagy mobíliát drámai főszereplővé változtató vitalitását, egzotikus virágkompozíciókból felsejlő életigenlését.

Hogyan viselkedik az év színe, ha élettereinkben vendégeskedik? Mit üzen a nappalinkba toppanva, mit súg a fülünkbe, ha kitárjuk előtte hálószobánk ajtaját? Felpezsdül-e tőle tisztaságunk szentélyének légköre, ha társaságában fürdőzünk?

Képes-e vajon átlényegíteni az egyes anyagokat, amelyekkel együtt jelenik meg a térben? Megpuhítja-e bíborvörös ereje a rideg, hűvös üveget – netán éppen maga módosul a részben vagy teljesen transzparens matérián át?

Hasonlóan érdekes kérdésekre kapunk választ, ha csatlakozunk a kiállításra látogatókhoz, és belépünk a DESIGNMátrix kínálta sajátos dimenzióba a G pavilon 501D standján.

Konkrét térszervezési vagy stílusbeli dilemmáinkat is magunkkal hozhatjuk – a töretlen népszerűségnek örvendő ingyenes (ám regisztrációhoz kötött) lakberendezési tanácsadás keretein belül tapasztalt szakemberek segítenek megtalálni az ideális megoldást.