30. Budapest Boat Show

2022. március 3-6. között!

Jelentkezzen a
kiállításra!

Élje át újra a
legjobb pillanatokat!

Nézze meg 2020-as
kiállítóink listáját!

Visszatekintés 2020-ra

A korábbi évekhez képest szerényebb érdeklődés mellett ért véget a 29. Budapest Boat Show és vele egy időben rendezett 43. Utazás kiállítás. A nemzetközi koronavírus-helyzet és az azt kísérő médiavisszhang rányomta bélyegét a kiállításra, ennek ellenére több tízezren látogattak ki a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba, ahol több mint 80 kiállító mutatta be hajóit, hajózáshoz kapcsolódó termékeit, szolgáltatásait.

Immár második alkalommal nyitották meg az Utazás kiállítással egy időben Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjét. A hajózás és vízi sportok szezonnyitó rendezvénye – a 2019-es kiállításnál 1000 négyzetméterrel nagyobb alapterületen – 7100 négyzetméteren, csaknem 130 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, számos eszközzel és kiegészítővel, két pavilonban fogadta az érdeklődőket.

A kiállításra a legjelentősebb magyar és külföldi hajómárkák hozták el újdonságaikat, emellett bemutatkoztak a legkeresettebb hajómotorok és technikai felszerelések, navigációs műszerek, tartozékok, életmentő felszerelések, hajóépítő anyagok, jet-ski, vízisí, wakeboard felszerelések és márkák. Ahogy az Utazás kiállításra, a Budapest Boat Show-ra is az előző évnél kevesebben látogattak ki, de kiállítók visszajelzései szerint a látogatók többsége konkrét vételi szándékkal érkezett, így üzleti szempontból a kiállítást sikeresnek értékelték.

A kiállítás színpadán a látogatók találkozhattak az olimpiára készülő haza tisztségviselőkkel, világbajnokainkkal, a Kékszalag esélyeseivel, emellett amatőr hajóépítőkkel is, akik megosztották tapasztalataikat.

A kiállításon osztották ki a Budapest Boat Show Újdonság Pályázatának díjait hajó és hajózáshoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások kategóriában. Előbbiben a Flaar Kft. FLAAR 20 vitorlás sporthajója kapta a rangos elismerést, utóbbiban pedig az Enterprise Communications Magyarország Kft. Enterprise Smart Power Dashboardja bizonyult a legjobbnak.

A Budapest Boat Show 2020-as díszvendége a Velencei-tó volt. A kiállítás stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere pedig az Audi.

Egyidejű rendezvények

Találkozzunk 2022. március 3-6. között a 30. Budapest Boat Show-n!