KÖZÖSSÉGI MENTŐMELLÉNY ÁLLVÁNY BALATONKENESÉN

Már a második, ingyenesen használható mentőmellényeket tartalmazó állványt adták át a Balaton partján. Ebben különböző méretű gyerek mentőmellényeket akasztottak ki, melyet a Bezerédj Strandon játszó gyermekek viselhetnek a parton és a vízben egyaránt. Mielőtt hazamennek csak vissza kell akasztani az állványra.

“Óriási öröm számunkra, hogy második mentőmellényállványunkat avathattuk fel ma, és a legveszélyeztetettebb korosztály, a gyermekek biztonságban játszhatnak ezen a strandon. Négygyermekes apaként tudom, milyen feszült figyelemmel kell egy szülőnek lennie a gyermekére a strandolás minden egyes pillanatában, ehhez nyújtunk egy kis támogatást azzal, hogy bárki leakaszthat egy mellényt a gyermeke számára, amikor megérkeznek a vízpartra. A kicsik hamar megszokják, hogy ebben játszanak, a szülőnek pedig csak ott kell lenni a gyermeke közelében, de úgy, hogy tudja, nem fog elmerülni a gyermeke, ha teszem azt belesik a vízbe a partról vagy elesik a vízben” – mondta el Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke az avatáson.

Mentőmellényállvány messziről is jól látható, hiszen egy neon narancssárga, mentőmellényt formázó térszoborról van szó, évekig dolgoztak a designján és a kialakításán. A kenesei mentőmellényállvány és a mellények gyártását a Hungexpo Zrt. és a Budapest Boat Show finanszírozta.

„Hazánk legnagyobb szárazföldi kikötőjében, a Budapest Boat Show-n, mindig kiemelt szerepet kap az utánpótlás nevelés, hogy a gyerekek, fiatalok megismerhessék a különböző vízi sportokat. Ezért is csatlakoztunk szívesen ehhez az úttörő kezdeményezéshez, aminek hála még biztonságosabb lesz a víz számukra. A Hungexpo örömmel támogatta a Vedd el! Vedd fel! Viseld! Tedd vissza! programot, amely reméljük még sok követőre talál a hazai vízpartokon” – mondta el Reményiné Tihanyi Klára a Hungexpo Zrt. Stratégiai és üzletfejlesztési Igazgatója, a Budapest Boat Show Kiállítás igazgatója.

Tizenkét különböző méretű, bevizsgált mentőmellény került kihelyezésre, melyen ez olvasható: „Vedd el!, Vedd fel!, Viseld! Tedd vissza!”. A mellények egyedi színűek, egyedi azonosítóval vannak ellátva, nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban, így arra ösztönzik az embereket, hogy tegyék vissza ezeket az eszközöket.

“A társadalmi felelősségvállalás kiváló jelképe a mentőmellény állvány, hiszen mindannyiunk jól felfogott érdeke a Balaton biztonságos használata és a víz nyújtotta örömök veszélymentes élvezete, aminek fontos kelléke lehet a mentőmellény. Ezek a mellények a Hungexpo és a Budapest Boat Show közös felajánlásának eredményeképpen szolgálják a Bezerédj strand látogatóit, használatával igazán felhőtlen szórakozást kínálva az egész család számára. Köszönjük az adományozóknak, hogy az egyéni biztonságot szolgáló eszközöket a fürdővendégeink számára a felajánláson keresztül térítés mentesen biztosíthatjuk” – mondta el Jurcsó János Balatonkenese polgármestere.

Örömmel látjuk, hogy egyre több szülő ad mentőmellényt a gyermekére sportoláshoz, de akár strandoláshoz is – ez nagyobb biztonságot ad, mint a felfújható úszógumi vagy karúszó. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy kisgyermeket, vagy úszni nem tudó, illetve nem biztos úszástudással rendelkező gyermeket mellényben sem szabad felügyelet nélkül a vízbe engedni.

Az első mentőmellényállvány Balatonalmádiban található, a Wesselényi strandon, a Kürt Zrt. finanszírozta. A helyi vízimentők azt mesélik, hogy folyamatosan használják a mellényeket a gyerekek.

A kép és a szöveg forrása: https://vizimentok.hu/hu/hirek2/atadtuk-masodik-kozossegi-mentomelleny-allvanyunkat-1639.html?