Programok

ESG kerekasztal – Kihívások és lehetőségek a kkv-k számára pénzintézetek és nagyvállalatok szemszögéből

A vállalati környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és a vállalatirányítás (ESG) területén jelentős változások zajlanak. A szabályozás hatálya jelenleg elsősorban a tőzsdei nagyvállalatokat és pénzintézeteket érinti, azonban közvetett hatásuk a kkv szektorban is megjelenik. A kkv szektor számára az ESG szabályozás kihívást és lehetőséget is jelent egyben. A változások szükségszerűen arra késztetik őket, hogy a beszállítói láncban való megmaradás érdekében vizsgálják felül az érintett folyamataikat. Ennek szempontrendszeréhez nyújt segítséget a kerekasztal beszélgetés, ismertetve a bankok és a nagyvállalatok elvárásait, és az elvárásokhoz való a megfeleléshez szükséges lépéseket és gyakorlati tudnivalókat.

RE:BROWN – Kármentesítés és barnamezős beruházások konferencia 2024

A konferencián angol-magyar tolmácsolási lehetőséget biztosítunk.

A 2024. második félévi EU magyar elnökség egyik kiemelt témája a talajok szennyezettsége, a szennyezés megelőzését, illetve a szennyeződések felszámolását célzó intézkedések uniós keretszabályainak kialakítása. A konferencia lehetőséget biztosít a szennyezett területek hazai és uniós kármentesítési kérdéseinek, aktuális problémáinak, a célok-tervek, jogalkotási és végrehajtási feladatok megvitatására, a jó gyakorlatok, technikák megosztására, az elhagyott ipari/kereskedelmi/katonai/közlekedési létesítmények területének új funkciókra felhasználásának bemutatására.

ISWA HAEE konferencia

A konferencia hivatalos nyelve angol, angol-magyar tolmácsolási lehetőséget biztosítunk.

As a co-organiser of the ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA environmental industry exhibition, the HAEE is organising a series of professional conferences in the framework of the exhibition. One of the key elements is the conference „Future forward: Circular Economy and Waste Management Trends in CEE region and Southeast Europe– Pathways to Prevention, Reuse, and Recovery”, scheduled for 3 October, with the partnership of ISWA. The conference is organised during the EU-presidency of Hungary.