Construma - HUNGEXPO

Bővebb információ: construma@hungexpo.hu


CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor
2024. ÁPRILIS 10-14.

A közép-kelet európai régió kiemelkedő építőipari, épületgépészeti és lakberendezési fórumán idén több mint 450 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait, újdonságait. A kiállítói kínálat megtekintése mellett számos szakmai konferencián, bemutatón, előadáson vehetett részt mindazon érdeklődő, aki a kiállítási csokor ideje alatt kilátogatott a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

Az első napon ünnepélyes megnyitó keretében Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszédet mondott Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár. A megnyitó keretében kerültek átadásra a CONSTRUMA Díjak.

Az idei 42. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás fő üzenete a minőség és a fenntarthatóság volt, ez állt a kiállított termékek és szolgáltatások fókuszában, és ehhez kapcsolódtak a szakmai programok, amelyek – ezúttal is – a kiállítás első három napjára koncentrálódtak. Kiemelkedő érdeklődés kísérte a CONSTRUMA fővédnöke, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által szervezett ágazati konferenciát, melyen az építőanyag gyártókon és forgalmazókon kívül az iparág számos fontos szereplője is részt vett.

A különböző építőipari szakmákat mutatta be a Tudásépítő Team által szervezett programsorozat, amelyen ácsok, burkolók, kőművesek és festő-mázolók mutatták be saját szakterületüket.

Itt tartották a Magyar Építész Kamara továbbképzését építész kamarai szakmagyakorlók részére és ugyancsak a CONSTRUMA adott otthont a Budapest és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara továbbképzésének.

A CONSTRUMA Kerten rendezte a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége a XII. Magyar Kertépítő Versenyt, amely látványos és népszerű volt a látogatók körében.

Az idén 12. alkalommal megrendezett OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás fő üzenete volt, hogy „legyen a lakberendezés játékos önmegvalósítás”. Ehhez kapcsolódott a Lakberendezők Országos Szövetsége DESIGNKockák című minienteriőrökbe rendezett megjelenése, a Magyar Design stand, amelyen minienteriőrökben mutatták be fiatal tervezők lakásbelsőit, valamint a FABUNIO Wood Like After és Ezerszínű fa Extra – JÁTÉKTÉR című kiállítása, amelyet sokan kerestek fel.

A Szőnyegtervezők Társasága Egyesület pályázatának eredményét is az OTTHONDesign kiállításon hirdették ki, és be is mutatták a fődíjas HEXAMO amőba játékcsaládot.

Az OTTHON Design idén is számos szakmai programnak, kerekasztal beszélgetésnek, fórumnak adott helyet. A részvevők visszajelzései alapján kiemelkedően jól sikerült a Kőfaragó Konferencia és a LOSZ Kerekasztal beszélgetései, valamint a Szőnyegtervezők Társasága „Zöld alternatíva a textiltervezésben” című szakmai beszélgetése.


CONSTRUMA

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

A CONSTRUMA kiállítási csokor zászlóshajója, a hazai legnagyobb, nemzetközileg is elismert építőipari szakkiállítás. Tematikája lefed mindent, ami az építkezéshez szükséges, amire az építőipari szakembereknek vagy az építkező végfelhasználóknak szüksége van.

A CONSTRUMA több évtizede a hazai építőipar szakmai csúcstalálkozója, ahol a jövő építőipari kihívásaira keresik a választ az ide érkező szakemberek.

A legújabb technológiák bemutatását a gyártók hazai és nemzetközi márkáinak jelenléte biztosítja. A kiállítást széleskörű szakmai támogatottság és gazdag konferencia program kíséri, melynek tervezett programjában nemzetközi vonatkozású rendezvény és nagyszabású építőipari szakmai találkozó is szerepel. A szakmai programok és a kiállítás fókuszában minden évben a jövő építőipari kihívásai állnak.

A hazai gyártók által fejlesztett, a vezető nemzetközi kiállítások után Magyarországon először bemutatni kívánt újdonságok számára a legkiválóbb szakmai fórum a CONSTRUMA, ahol a lehető legszélesebb szakmai és végfelhasználói körrel tudja megismertetni a terméket.

A kiállítók innovatív fejlesztéseinek kiemelt figyelmet szentelünk a CONSTRUMA DÍJ keretében. Rangos szakmai zsűri értékeli a pályázatokat, és a nyertes cégek már a kiállítás előtt a figyelem középpontjába kerülhetnek termékükkel.

A kiállítási csokor szakmai tartalmát szakmai partnereinkkel szorosan együttműködve hangoljuk össze a piac igényeivel.