Sikeres kiállítást zárt az AGROmashEXPO és AgrárgépShow

7 pavilon 300 kiállító 44.000 látogató

Véget ért minden idők legnagyobb AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítása a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállítók és látogatók is rendkívül sikeresnek értékelték rendezvényt, amelyre a négy nap alatt negyvennégy ezren voltak kíváncsiak.

Minden eddiginél nagyobb és látványosabb kiállításon találkoztak a hazai és nemzetközi agrárium legfontosabb szereplői: gyártók és felhasználók, agrárgazdasági szakemberek, jogalkotók és a laikus érdeklődők a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A magyar cégek mellett 12 ország, köztük Ausztria, Csehország, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország és az Egyesült Államok kiállítói mutatkoztak be a mezőgépek, a precíziós gazdálkodás digitális megoldásainak legjelentősebb hazai fórumán.

            

A 41. AGROmashEXPO és AgrárgépShow négy napján két színpadon számos színvonalas szakmai programon vehettek részt az érdeklődők. A robotika legizgalmasabb fejlesztéseit mutatta be a PREGA AgRobot Show, amely idén si óriási sikert aratott. Sokan vettek részt a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) által rendezett Szántóföldi Szakmai Napon, valamint a Portfolio kerekasztal beszélgetésein.

A részvevő kiállítók szinte kivétel nélkül a korábbi éveknél nagyobb vásárlói kedvről számoltak be. Nőtt az üzletkötések száma, és a nehézségek ellenére pozitív hangulat uralkodott a kiállításon.

AGROmashEXPO és AgrárgépShow megnyitó – dr. Nagy István, agrárminiszter

Dr Nagy István agrárminiszter, a kiállítás fővédnöke megnyitójában azt emelte ki, hogy a nehézségek – a koronavírusjárvány, a folyamatos munkaerő-hiány, az emelkedő input árak, a szárazság – ellenére a magyar mezőgazdaság minden mutatója jelentősen javult az elmúlt 12 évben. A termelékenység például 2,5-szeresére emelkedett, ami Írország után a második legnagyobb növekedés az EU-ban. „Enélkül a fejlődés nélkül a most mögöttünk hagyott évek nehézségei valószínűleg elviselhetetlen terhet jelentettek volna a szektor szereplői számára” – jelentette ki a miniszter, aki fontosnak nevezte, hogy mindezek ellenére a magyar agrárexport az elmúlt években állandó növekedésben tudott maradni. Az agrárgazdálkodás ma már elképzelhetetlen a precíziós gépek nélkül. Hogy ehhez minél több gazdálkodó hozzájuthasson, az állam számos agrártámogatási programot indított, és indít a jövőben is – mondta dr Nagy István.  

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow bővelkedett az innovatív-szórakoztató programokban és a szakmai beszélgetésekben.

A következő AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás 2024 január 24 –27. között lesz a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A kiállításról készült fotók letölthetők és szabadon felhasználhatóak.
Kérjük, a felhasznált fényképek forrásának a HUNGEXPO-t tüntessék fel!