Megnyitotta kapuit az AUTOMOTIVE HUNGARY

2021. november 16-án nyílik és november 18-ig tart az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A hagyományos kiállításhoz ezúttal a virtuális térben is csatlakozhattak a kiállítók, így a látogatók a virtuális pavilonokban is találkozhatnak az autógyártók és beszállítók képviselőivel.

Az idén 9. alkalommal megrendezett AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításra csaknem 100 kiállító hozza el újdonságait, termékeit, szolgáltatásait. Maga a kiállítás majd’ egy évtizede azzal a céllal jött létre, hogy a magyar járműipar szakmai szereplői, a magyar autógyártóktól kezdve a beszállítókon át a kis- és középvállalkozásokig, találkozhassanak egymással. Az évek során egyre nőtt az igény az ilyen jellegű rendezvényekre, egyre többen érdeklődtek a részvétel iránt, egyre erősebb lett a szakmai támogatottsága, színvonalasabb a programkínálata.

Az idei AUTOMOTIVE HUNGARY-t a Hungexpo egyik új csarnokában, az E pavilonban rendezik. (Az elmúlt két évben a Hungexpo revitalizációja zajlott. Két új oszlop nélküli pavilon, egy új fogadóépület és egy, a legmodernebb technológiával felszerelt kongresszusi központ épült, és felújították az összes régi pavilont is.)

Szakmai programok

A kiállítást számos, a szakmai partnerek által szervezett, magas színvonalú program kíséri. Ezek közé tartozik a nyitónapon rendezett „Hidrogén-technológiával a zöld jövőért” című konferencia, az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendezésében, amelyen a téma hazai és nemzetközi képviselői adnak tájékoztatást a technológia fejlődéséről.

A magyar autógyártás az ipari termelés egyik legfőbb húzóágazata, ezen belül is kiemelt fontosságú az iparág és a német gyártók kapcsolata. Ezért is különösen nagy az előzetes érdeklődés a Bajor Fórum – A bajor autóipar fejlődése és jövőbeli tendenciái című konferencia iránt, amelyet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervez, és amelynek egyik fontos témája az autóipar változásainak beszállítókra gyakorolt hatása lesz.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY hagyományihoz híven idén is lesz B2B Beszállítói Fórum, a MAGE, a MAJOSZ és a HIPA rendezésében. A regisztrációhoz kötött, zártkörű esemény egyedi üzleti lehetőségeket nyújt beszállítók és beszerzők számára a kapcsolatfelvételre és az esetleges üzletkötésre az előzetes minőségi szűrőn már átesett beszállító cégekkel.

2014 óta az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítással egy időben rendezi az autopro.hu a TECHTOGETHER Automotive Hungary mérnökversenyt, amely egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy a járműépítő hallgatói csapatok új szponzorokat találjanak fejlesztéseikhez, másrészt kiváló merítési lehetőség a munkaerőt kereső cégek számára. A TECHTOGETHER emellett a kiállító járműépítő csapatok közreműködésével népszerűsíti a műszaki pályát a nézőként résztvevő középiskolás fiatalok számára. (A mérnökverseny szervezői: Autopro.hu; támogatói: az AUTOMOTIVE HUNGARY, a Gépipari Tudományos Egyesület, valamint a Magyar Gépjárműipari Egyesület.)

A kiállítás programjairól bővebben itt olvashat: https://automotivexpo.hu/programok-2021/

Virtuális kiegészítés – hibrid kiállítás

A helyszíni kiállítást idén a szervezők virtuális kiegészítéssel bővítették, így a kiállítók a hagyományos, fizikai térben megvalósuló kiállítás mellett online is csatlakozhattak az eseményhez. A látogatók pedig nemcsak a helyszínen, személyesen, hanem a virtuális pavilonokban is találkozhatnak a szakma képviselőivel.

A virtuális kiállításról bővebben: https://automotivexpo.hu/virtualis-kiallitas/

Díjmentes belépés

Az AUTOMOTIVE HUNGARY idén is ingyenesen várja a szakmai látogatókat, mind a helyszínen, mind az online térben. Ehhez mindössze egy rövid regisztrációra van szükség, melyet a kiállítás honlapján végezhetnek el az érdeklődők.
Regisztráljon IDE kattintva!

Járványügyi szabályozás

A HUNGEXPO Zrt. rendezvényein a mindenkori járványügyi, egészségügyi szabályozások betartása kötelező. A jelenleg hatályos jogszabályok alapján esemény csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható, melyet a kiállítás bejáratánál ellenőriznek. A rendelkezés természetesen a sajtó képviselőire is vonatkozik.

Applikáció

Elindult a HUNGEXPO applikáció, melyben a felhasználók megtalálják az összes kiállítás fontosabb részleteit: a látogatói információkat, programokat és a helyszíni tudnivalókat. Az alkalmazás immár Android és iOS környezetben is használható.
Bővebben: ITT

FONTOS INFORMÁCIÓ

A jövő évre tervezett AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás nem novemberben, hanem májusban lesz, az IPAR NAPJAI és a MACH-TECH kiállítással egy időben (2022. május 10-13.)