Készpénzmentes fizetés a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban

2019. január 1-től a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ rendezvényei teljesen készpénzmentessé válnak. Az eddig részben bevezetett HelloPay „Cashless rendszer” felhasználási területe kibővül, így a helyszínen a pénztárakban vásárolt rendezvény belépőjegyekért, a parkolásért, valamint a területen lévő vendéglátóhelyeken készpénz helyett érintéses bankkártyával, vagy HelloPay kártyával fizethetnek a látogatók.

FONTOS: amennyiben az adott rendezvényre az online regisztráció során nem vásárolt előzetesen belépőjegyet, a helyszínen a pénztárakban kizárólag érintős bankkártyával, vagy HelloPay kártyával vásárolhatja meg!

Amennyiben nem rendelkezik bankkártyával, vagy nem hozta magával a rendezvényre az alábbi összeállításban informálódhat HelloPay kártya használatáról.

Kérdések és válaszok a HelloPay kártya használatával kapcsolatban

HOL TUDOM KIVÁLTANI A HELLOPAY KÁRTYÁT?

A kártyát a HUNGEXPO I-es és III-as fogadócsarnokaiban, a pénztárakban válthatja ki letéti díj ellenében.

KIVÁLTÁSKOR MENNYIBE KERÜL A HELLOPAY LETÉTI DÍJA?

A HelloPay kártya kiváltása 500 Ft letéti díj ellenében lehetséges. A letéti díj összege az első feltöltésből kerül levonásra. Amennyiben a rendezvény végén a kártyát sérülésmentesen visszaváltja az 500 Ft letéti díjat készpénzben visszakapja.

MILYEN ÖSSZEGET ÉRDEMES FELTÖLTENI A HELLOPAY KÁRTYÁRA?

A HelloPay kártya feltöltésénél mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a HUNGEXPO területén parkolt-e. Amennyiben igen, a 3000 Ft parkolási díjat is előre fel kell tölteni a kártyára, amelyet a távozáskor vonnak le. A parkolási díjon felül az étkezések költségeivel érdemes még számolni.
Amennyiben a kártyán lévő összeg elfogyott, a kártyát újra feltöltheti a vásárterületeken kihelyezett feltöltőpontokon: az I-es és III-as Fogadóban, illetve a térképen jelzett pontokon.

HOGYAN TUDOK A KIÁLLÍTÁSRA A HELYSZÍNEN BELÉPŐJEGYET VÁSÁROLNI A HELLOPAY KÁRTYÁVAL?

A HUNGEXPO saját szervezésű kiállításaira a helyszínen a pénztárakban érintős bankkártyával, vagy HelloPay kártyával lehet belépőjegyet vásárolni. 

Amennyiben nem rendelkezik érintős bankkártyával, belépőjegyét HelloPay kártyával vásárolhatja meg, amelynek lépései:

  1. Váltsa ki HelloPay kártyáját az I-es, vagy a III-as fogadócsarnokok pénztárában.
  2. A HelloPay kártya kiváltását és feltöltését követően a kártyával a pénztárnál rögtön jegyet tud váltani.
  3. Amennyiben autóval érkezett és a HUNGEXPO területén parkolt (P3, P5 parkolókban) a 3000 Ft-os parkolási díjat is töltse fel a kártyára, amely a kilépéskor kerül levonásra, így elkerülhetjük a külön sorbaállást, gyorsítjuk a kijutást

HOL TUDOK FIZETNI A HUNGEXPO TERÜLETÉN A HELLOPAY KÁRTYÁVAL?

HelloPay kártyával a HUNGEXPO vendéglátó egységeiben: Expo Bistro-ban, passzázson található büfékben lehet fizetni.
FONTOS, hogy amennyiben autóval érkezik és területen belül parkolt (P3, P5 parkolók), a parkolási díjat is kizárólag HelloPay kártyával (vagy érintős bankkártyával) egyenlítheti ki.

HOGYAN TUDOK FIZETNI A HELLOPAY KÁRTYÁVAL?

Fizetésnél érintse a kártyát a kihelyezett terminál kártya leolvasójához. A rendszer először a kártya terminálhoz történő érintésével beazonosítja a kártyát. Fizetésnél az összeg jóváhagyása előtt lehetősége van az alapértelemzett borravaló módosítására 0-20% között. Ilyenkor a borravalóval megnövelt összeg kerül levonásra a kártyáról. Fizetéskor kérjük mindig ellenőrizze, hogy a terminál kijelzőjén a helyes összeg jelenik meg.

HOGYAN EGYENLÍTHETEM KI A PARKOLÁSI DÍJAT A HELLOPAY KÁRTYÁVAL?

A belső, sorompós parkolókban, azaz a P3-ban ill. a P5-ben, a korábbi zsetonos rendszer helyett bevezetjük a kártyás (saját bankkártya, v Hellopay feltöltőkártya), azaz készpénzmentes fizetési rendszert. Ezzel a rendszerrel elkerülhetjük a külön sorbaállást, gyorsítjuk a kijutást, azonnal, igény szerint elérhető a sorompónál a készpénzfizetési számla.

Amennyiben a HUNGEXPO területén belül parkolt, a P3, vagy a P5 parkolókban a területről való kihajtásnál érintse a bank-, vagy a HelloPay kártyáját a leolvasóhoz és az összeget levonják a kártyáról. FONTOS, hogy a kihajtásnál a 3000 Ft-os parkolási díj összeggel rendelkezzen a kártyán.

Amennyiben a kihajtásnál szeretné visszaváltani a HelloPay kártyáját, a parkolónál a HUNGEXPO munkatársainál megteheti, így visszakapja az 500 Ft letéti díjat.

Amennyiben a parkolási díj kifizetése után maradt pénz a kártyáján és vissza szeretné váltani, akkor a HUNGEXPO területén kívül kijelölt parkolóban leparkolhat, és az ott található HelloPay pontnál visszaválthatja a kártyát, így a  fennmaradt összeget és letéti díjat helyben visszakaphatja.

HOL TUDOM FELTÖLTENI A KÁRTYÁMAT?

A HelloPay kártyát a rendezvény nyitva tartása alatt rögtön a kiváltásakor, a pénztárban töltheti fel, vagy a vásárterületen kihelyezett – térképen is jelzett –  feltöltőpontokon. Amennyiben úgy dönt, hogy távozik a rendezvényről, a feltöltőpontoknál is visszaválthatja a kártyát.

AMENNYIBEN KIÁLLÍTÓTÓL VÁSÁROLOK AKKOR IS HELLOPAY KÁRTYÁVAL KELL FIZETNEM?

Amennyiben a rendezvény adott kiállítójától szeretne vásárolni, a fizetési módot minden esetben az eladó cég (kiállító) határozza meg. Nem kell HelloPay kártyával fizetni.

HOGYAN TUDOM LEKÉRDEZNI, HOGY MENNYI PÉNZ MARADT A KÁRTYÁN?

A kártya egyenlege lekérdezhető vásárláskor, az eladónál és a HelloPay feltöltőpontokon is.

HOL ÉS HOGYAN VÁLTHATOM VISSZA A HELLOPAY KÁRTYÁT?

Amennyiben már nem szeretné használni a HelloPay kártyát, visszaválthatja a HUNGEXPO területén belül kihelyezett feltöltőpontokon, vagy az I-es és a III-as Fogadócsarnok pénztáraiban. Visszaváltáskor – amennyiben a kártya nem rongálódott meg – készpénzben visszakapja az 500 Ft-os letéti díjat.

HOL ÉS HOGYAN TUDOM A NEM FELHASZNÁLT EGYENLEGET VISSZAKAPNI?

A kártyán maradt egyenleget a rendezvény végéig a helyszínen, a feltöltőpontokon, vagy az I-es és III-as Fogadócsarnokban visszakaphatja a kártya visszaváltásakor.

AMENNYIBEN NEM SZERETNÉM A RENDEZVÉNY UTÁN VISSZAVÁLTANI A KÁRTYÁT HOL ÉS HOGYAN TUDOM A KÁRTYÁN LÉVŐ EGYENLEGEMET FELHASZNÁLNI?

A kártyán lévő egyenleget bármely HelloPay elfogadóhelyen felhasználhatja. Az aktuális elfogadóhelyeket a www.hellopay.hu oldalon ELFOGADÓHELYEK menüpont alatt találja.

ELHAGYTAM, VAGY MEGRONGÁLÓDOTT A KÁRTYA, MI A TEENDŐ?

Ha elhagyta, vagy megrongálódott a kártya úgy, hogy a továbbiakban használni már nem tudja, akkor új kártyát igényelhet 500 Ft kártya díj ellenében. A régi kártyán maradt egyenleg csak regisztrált kártya esetén vezethető át az új kártyára.

HOGYAN TUDOM REGISZTRÁLNI A KÁRTYÁT?

A kártya regisztrációja nem kötelező, anélkül is akadálymentesen lehet használni! A kártyát azért érdemes regisztrálni, mert az elvesztett kártya egyenlege csak abban az esetben tiltható le és vezethető át az új kártyára, ha előtte regisztrálta.
A kártyát előzetesen regisztrálni a HelloPay hivatalos oldalán lehet, a www.hellopay.hu oldalon a „Regisztráció” menüpont alatt.