IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítás

Szokatlan időpontban, rendhagyó formában várta a szakembereket az idei IPAR NAPJAI szakkiállítás. Magyarország ipari seregszemléjét a járványhelyzet miatt virtuális formában rendezte meg a Hungexpo, melyen a hagyományos rendezvény kiállítóinak több, mint 15%-a vett részt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára, dr. Nagy Ádám köszöntőjében elmondta, nagy örömére szolgál, hogy látja, a magyar gazdaság szereplői kiválóan helyt álltak ebben a nagyon nehéz időszakban. Beszédében kitért a kiállítás jelentőségére: olyan platform, ahol megismerhetők azok a termékek, szolgáltatások, amiket a legmodernebb technológiák használatával, alkalmazásával mutatnak be egymásnak és az üzleti partnereiknek a megjelenő cégek. Videó üzenetét a hazai ipar most induló pályázati lehetőségeinek rövid bemutatásával zárta, a GINOP Plusz 2021 pályázattal, melynek 587 milliárd forint a támogatási keretösszege, valamint egyéb hazai forrású programokkal, mint például az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási program 2021.

A Hungexpo a lehető legteljesebb módon igyekezett felkészülni az IPAR NAPJAI-ra, amelyet a COVID-19 vírus okozta járványhelyzet miatt elrendelt korlátozó intézkedések miatt virtuális formában rendezett meg. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a vállalat saját virtuális stúdiójából közvetített megnyitón elmondta, hisz a jövőben és tudja, hogy a gazdaság újraindulásához nélkülözhetetlenek a fizikai üzleti események, élő rendezvények, amelyek sok embernek hiányoznak. A vezérigazgató biztos benne, hogy jövő tavasszal a MACH-TECH és IPAR NAPJAI kiállítások ismét a régió legnagyobb szakkiállításai között lesznek és a látogatók és kiállítók hamarosan személyesen is találkozhatnak a Hungexpo új és megújult pavilonjaiban.

A virtuális IPAR NAPJAI-t és annak rendhagyó betétkiállítását, a Nemzetközi Építőipari Fórumot, széleskörű reklámkampány előzte meg, nem csak a hazai, de 5 külföldi ország műszaki, mérnöki és gazdasági online felületein is.

  • látogatói e-DM-ek magyarul és angolul a Hungexpo saját, közel 50 ezer fős adatbázisára
  • 15 médiapartner hírlevelei és banner megjelenések a honlapjaikon
  • Külön hírlevél kampány a Nemzetközi Építőipar Fórum célcsoportját célozva
  • 6 országot felölelő online kampány
  • Műszaki, mérnöki szakembereknek célzott facebook kampány a környező országokban

A résztvevők igyekeztek kiaknázni az online tér nyújtotta lehetőségeket, a cégek szinte minden funkciót kihasználva „rendezték be” standjaikat. A kiállítók összesen 96 speciális vagy egyedi ajánlatot töltöttek fel és 80 elérhető élő chat időintervallumot kínáltak az érdeklődőknek, hogy kérdéseikre azonnali válaszokat tudjanak adni alkalmazott szakértőik.

A kiállításra 3000 szakmai látogató regisztrált. A teljes nyitvatartás alatt közel 2400 standlátogatás történt, ennek fele a nyitónapon. A legnépszerűbb kiállító akár 170 új potenciális ügyféllel is találkozhatott.

Programok – virtuálisan is

A rendezvényt 2 kerekasztal beszélgetés, egy több előadásból álló konferencia és egy bemutató színesítette. Az előadások, programok témái is szerteágazók voltak, hiszen a célgépépítéstől kezdve, az energetikai fenntartható fejlődésen és a jövő generációjának szóló munkavédelmen át az 5G technológiában rejlő gyakorlati előnyökig felölelték az ipari ágazatokat.

A felvételről visszanézhető programok mellett a kiállító cégek szakértői álltak rendelkezésre, hogy chat, video chat vagy e-mail formájában azonnal válaszoljanak az érdeklődő szakemberek számos iparágat érintő kérdéseire.

Köszönjük kiállítóinknak és látogatóinknak, hogy részt vettek a virtuális IPAR NAPJAI szakkiállításon!

Találkozzunk jövőre személyesen, 2022. május 10-13. között az IPAR NAPJAI és MACH-TECH szakkiállításokon!