Három napig a lakberendezésé volt a főszerep – sikerrel zárt az OTTHONDesign Ősz

A személyre szabott lakberendezés és design állt az október 13-án véget érő OTTHONDesign Ősz kiállítás és vásár középpontjában. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban második alkalommal rendezték meg az eseményt, amelyre idén is közel húszezren látogattak el.

A háromnapos kiállítás látogatói száz kiállító segítségével kaphattak képet a magyar bútorgyártás, a kreatív ipar jelenéről és trendjeiről, a lakásbelső kialakításához szükséges termékkörök újdonságairól. A kiállítói standok mellett a szakmai és közönség programok középpontjában idén – a nemzetközi trendeknek megfelelően – a személyre szabott lakberendezés állt. A szervezők abból a tendenciából indultak ki, hogy egyre többen igyekeznek a lakókörnyezetüket egyedi, nem tömegtermeléssel előállított tárgyakkal felszerelni.

„Ez egy fejlődő vásár, de ahogy látom, szép jövő előtt áll – mondta a megnyitón Cselényi Krisztina, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség főtitkára. Külön kiemelte a Design&Go projektet, mely a Bútorszövetség tagvállalatainak, a Lakberendezők Országos Szövetsége lakberendezőinek közreműködésével, a HUNGEXPO támogatásával először mutatkozhatott be publikum előtt itt az őszi rendezvényen. A projekt összehozza a vevőket és a hazai gyártókat. Egy különleges szoftver és szakavatott lakberendezők segítségével a vásárló rövid idő alatt megtervezheti saját konyhabútorát, amelyet végül hazai gyártók készítenek el. A program népszerűségére jellemző, hogy már a kiállítás megnyitására elfogytak a tervezése, tanácsadásra meghirdetett időpontok.

A személyre szabott tervezés jegyében a kiállítás minden napján ingyenes lakberendezési tanácsadás is várta a látogatókat. A Lakberendezz velünk! elnevezésű programon az OTTHONNEKED lakberendezői csapata nyújtott megoldást a legkülönfélébb lakberendezési problémákra. A teltház itt is garantált volt már a nyitás előtt.

A szervezőket is meglepte, hány magyar fiatal designer jelentkezett saját pályamunkával a Wood Like After pop-up store elnevezésű standra, amely kiállítási lehetőséget biztosított pályakezdő kreatív, fával foglalkozó szakembereknek. A Magyar Bútor és Faipari Szövetség célja az volt, hogy a fiatal tervezők és gyártók közvetlenül találkozhassanak a potenciális vásárlókkal. A szakmai zsűri ajánlásával végül 20 tárgy került a közönség elé.

Sokan keresték fel a a MAGYAR DESIGN pop up store-t is, ahol korszerű, környezettudatos, időtálló design használati bútorokból, lámpákból, kerámia és egyéb apróbb  lakberendezési tárgyakból lehetett válogatni. A SZETT – OTTHON standján egyedi textil szőnyegek, párnák, takarók, textil képek, dekor tárgyak mutatták meg, milyen színvonalra képesek a magyar textiltervezők.

Az OTTHONDesign kiállítások elmaradhatatlan része a WoodLike workshop, egy jól felszerelt faipari műhely, ahol a látogatók az asztalos szakmai fortélyait ismerhetik meg és próbálhatják ki. A stand a három nap alatt szinte megközelíthetetlen volt.

Az idei évben a FABLAB Budapest csapata is eljött a kiállításra egy mobil műhellyel, olyan speciális technikákat bemutatva, mint a 3D nyomtató, a lézervágót és a mobil CNC eszköz amelyek segítségével bárki, saját használatra alkothat tárgyakat.

A kiállítással egy időben rendezték a LAKÁS 2019 kiállítást, ahol szinte a teljes ingatlan értékesítő és építő szakma jelen volt, és a látogatók tájékozódhattak a legújabb lakástámogatási és hitel-formákról.

Az OTTHONDesign legközelebb jövő április elején jelentkezik a CONSTRUMA csokor részeként.

A HUNGEXPO következő őszi kiállításai: AUTOMOTIVE Hungary október 16-18 között, ahol az autóipari beszállítóké a főszerep, azt követően pedig a szépségipar szakkiállítása a Beauty & Style október 18-20. között.

Budapest, 2019. október 13.

Bővebb információ: ITT