Hamarosan nyitnak a MACH-TECH – IPAR NAPJAI és az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítások

Május 7. és 10. között ismét a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ ad otthont a régió legnagyobb ipari rendezvényének. A MACH-TECH Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállításon, az IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállításon és az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon 16 ország 450 kiállítója vonultatja fel ajánlatait, innovációit.

Magyarország legjelentősebb üzleti találkozója évek óta meghatározó szerepet tölt be a hazai és regionális ipari szektorban. A részvevők – gyártó, forgalmazó és szolgáltató cégek – lehetőséget kapnak, hogy bemutassák termékeiket, portfóliójukat, újdonságaikat, fejlesztéseiket olyan szakembereknek, akik megoldásokat és válaszokat keresnek a vállalatukat érintő kihívásokra.

A kiállítások kínálata széleskörű: a kávéfőzőt működtető szoftvertől, a dobozos ital gyártásán át a precíziós gazdálkodásban használt automatizálásig megtalálható minden. Az egyik legjelentősebb létragyártó cég itt mutatja be az akár 225 kilogramm terhelésre kifejlesztett eszközét, de bemutatkozik a mesterséges intelligenciát használó tárgyfelismerő, vagy az akár nagyobb munkadarabok megmunkálására kifejlesztett esztergáló robotgép. A MACH-TECH és az IPAR NAPJAI lehetőséget ad a különböző ágazatok képviselőinek, hogy kihasználják az iparágak közötti szinergiát; megőrizzék vagy erősítsék a beszállítói láncban megszerzett pozíciójukat, esetleg új szereplőként lépjenek be a piacra. Az AUTOMOTIVE HUNGARY pedig a járműgyártás valamennyi hazai és nemzetközi beszállítója és szolgáltatója számára egyedülálló fórum, ahol a járműipar szakmai szereplői, a magyar autógyártóktól kezdve a beszállítókon át a kis- és középvállalkozásokig találkozhatnak egymással.

A rendezvény iránt minden évben nagy az érdeklődés: tavaly több mint 14 ezren látogattak ki a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba, ahol 370 kiállító mutatta be újdonságait. Idén 16 ország 450 kiállítója jelezte részvételét.

A találkozó minden évben számos szakmai rendezvénynek, kerekasztal-beszélgetésnek, továbbképzésnek és fórumnak is helyet ad.

Előzetesen is sokan regisztráltak a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara konferenciájára az E-mobilitásról másképpen elnevezésű találkozóra. Évek óta a kiállítás ad helyet a legjelentősebb hazai hegesztéstechnikai továbbképzéseknek, idén pedig itt rendezik az egyik legnagyobb ilyen tematikájú európai konferenciát, a Magyar Hegesztéstehcnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés szervezésében. Már a kiállítás megnyitása előtt rengeteg az érdeklődő az MMSZ III. Műanyagipari konferenciájára és a HIPA, a MAGE és a MAJOSZ által szervezett, immár hagyományos Járműipari beszállítói B2B találkozóra.

Újra színesíti a rendezvény kínálatát az Application Zone. A „mini gyár”, egy képzeletbeli félautomata gyártósor, amelyben a rendezők több cég technológiáját kapcsolták össze azért, hogy a látogatók működés közben ismerhessék meg a gyártás részfolyamatait. Az AppZone-ban az érdeklődők találkozhatnak az automatizálás, adatvizualizáció, méréstechnika, jelöléstechnika, valamint csomagolástechnika szakmai képviselővel és a termékeikkel. A résztvevő cégek listája itt olvasható.

Ismét az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállításon rendezik a Techtogether Automotive Hungary mérnökversenyt, amelyen magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói mérik össze tudásukat.  

A megnyitón adják át a kiállítások Nagydíjait, amellyel a szakmai zsűri a legjobbnak ítélt, legkiemelkedőbbnek tartott innovációkat honorálja. A kiírás szerint a versenyen bármely korszerű, hazai forgalmazású termék, eljárás, műszaki szolgáltatás indulhatott, amely beleillik a kiállítás tematikájába. A díjazottak listája itt olvasható.

Bővebb információ, folyamatosan frissülő kiállítói lista és a kiállítás programkínálata: www.iparnapjai.hu