Global Exhibitons Day 2022

Az elmúlt években tovább nőtt a kiállítások jelentősége a világ iparában és kereskedelmében. Egy-egy ilyen rendezvény nem egyszerűen lehetőség az adott termék vagy iparág bemutatkozására. Közösségépítés ez, személyes találkozási, kapcsolatépítési lehetőség az ellátási láncok szereplőinek; fontos eszköz egy ország, egy régió gazdasági fejlődésében; fórum, amelyen a részvevők kicserélhetik tapasztalataikat az aktuális trendekről, innovációkról.

Hogy a kiállítási ipar milyen jelentőséggel bír a globális gazdaságban, jól szemléltetik a kiállítások nemzetközi szervezetének, az UFI-nak a legfrissebb számai. A világon jelenleg több mint 4 és félmillió vállalkozás foglalkozik kiállításszervezéssel, lebonyolítással. Ezek a cégek csaknem 3 és félmillió embert foglalkoztatnak világszerte. Az általunk rendezett több mint 31 ezer eseményt évente körülbelül 353 millióan látogatják. A kiállítási iparág teljesítménye éves szinten több mint 300 milliárd Euro (115 ezer milliárd forint). Ez az összeg a kiállítási ágazat teljes értékláncában megjelenik: a szervezőknél, a helyszínek üzemeltetőinél, a szolgáltatóknál, a kiállításokhoz kapcsolódó szállásfoglalásokban, a vendéglátásban és az utazási iparban.

A világ, így a kiállítási iparág is a digitális megoldások felé halad. Az utóbbi évek recessziója, a COVID-19 világjárvány azonban megmutatta, mekkora veszteség az, ha nem rendezhetünk kiállításokat; amikor a kizárólag virtuális platformokon működő kapcsolatokat nem egészítik ki a semmivel nem pótolható személyes találkozások, beszélgetéseket, üzletkötések.

Most, a járvány lecsengésével a kiállításszervezők, lebonyolítók, az iparágban dolgozó több millió szakember a korábbi lendülettel vesz részt a világ gazdaságának alakításában. 

A Hungexpo Zrt., amely idén is csatlakozik a Global Exhibition Day rendezvényeihez, idén újra teljes kapacitással várja a kiállítókat és a látogatókat a megújult Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.