ENVIRONTEC – új kiállítás a HUNGEXPO-n

Október 1-3. között első alkalommal rendezzük meg az ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi környezetipari, hulladék-vízgazdálkodási és fenntarthatósági szakkiállítást. A rendezvény a HUNGEXPO új fejlesztése, amely a szakmai szereplők kezdeményezésére, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) társszervezésében jött létre.

Kiállítók, vendégek

Az új kiállításon hét országból (Ausztria, Csehország, Hollandia, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc) és Magyarországról több mint 80 kiállító, csaknem 1100 négyzetméteren mutatja be tevékenységét és fejlesztéseit.

Az esemény – a hozzá kapcsolódó szakmai programokkal kiegészülve – bemutatkozási lehetőséget biztosít a Kelet-Közép-Európa régió környezetipari szereplőinek, és lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy megismerjék azokat a hazai környezetvédelmi újításokat és vállalkozásokat, amelyek technológiájukkal a nemzetközi piacokon megjelenhetnek, vagy tovább terjeszkedhetnek a zöld átállás és klímaalkalmazkodás megvalósítása során.

Szakmai regisztráció az alábbi linken: https://environtec.hu/szakmai-regisztracio/

A kiállítás főbb témakörei

Az ENVIRONTEC kiállítás számos témát ölel fel a környezetvédelem és gazdálkodás területén. A teljesség igénye nélkül:

•       talajvédelem
•       kármentesítés
•       levegő-tisztaság védelem
•       infrastruktúra fejlesztés, mikromobilitás
•       körforgásos gazdaság, hulladákgazdálkodás
•       vízgazdálkodás, szennyvízkezelés
•       energiahatékonyság
•       megújuló energiák
•       élővíz védelem

Szakmai programok a KSZGYSZ szervezésében

A kiállítást szakmai konferenciák, a GreenEconomy színpadon kerekasztal beszélgetések kísérik, amelyek koordinátora és szakmai partnere a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ).

Az ESG kerekasztal – Kihívások és lehetőségek a kkv-k számára pénzintézetek és nagyvállalatok szemszögéből című eseményen a résztvevők megismerhetik a legfrissebb ESG szabályozásokat és azok hatásait a KKV szektorra, és a hasznos gyakorlati tanácsok mellett, amelyek segítenek megfelelni az új követelményeknek.

A 2024. második félévi EU magyar elnökség egyik kiemelt témája a talajok védelme, a szennyezés megelőzése, illetve a szennyeződések felszámolását célzó intézkedések uniós keretszabályainak kialakítása. Így a RE:BROWN Kármentesítés és barnamezős beruházások nemzetközi konferencia  az ezzel foglalkozó szakemberek találkozópontja lesz, az előadók között az Európai Bizottság képviselői, rangos nemzetközi szervezetek, külföldi és hazai kármentesítési szakértők is megtalálhatóak.

Az ISWA (Nemzetközi szilárdhulladék-gazdálkodási Szövetség) szakmai partnerségével megrendezendő konferencia a megelőzés, az újrahasználat és a hasznosítás gyakorlati megvalósítására, valamint a jó gyakorlatok bemutatására összpontosít. A konferencia előadói között a szervezet szakértői mellett neves nemzetközi és hazai körforgásos gazdaság és hulladékgazdálkodási szakértők lesznek jelen és több üzleti találkozóra is sor kerül

Az ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA szervezőinek meggyőződése, hogy az esemény a hazai környezetipar népszerűsítésével és a szakmai látogatók mozgósításával nagyban hozzájárul a magyar zöldipari vállalatok versenyképességének növeléséhez, Magyarország környezeti állapotának javításához és a körforgásos gazdaság kialakításának előmozdításához.

Díszvendég és szakmai partnerek

Az első ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA külföldi díszvendége Hollandia, amely 11 céggel érkezik és mutat be számos innovációt. A Holland Királyság Nagykövetsége gazdasági részlege 4 kiemelt ágazatra összpontosít: a mezőgazdaságra, a körforgásos gazdaságra, az élettudományokra és egészségügyre, valamint a fenntartható mobilitásra és okos logisztikára.

Védnökök, támogatók, partnerek

Az ENVIRONTEC kiállítás fővédnöke Dr. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára.

További védnökök: Dr. Botos Barbara, az Energiaügyi Minisztérium klímaügyekért és klímadiplomáciáért felelős utazó nagykövete, Kőrösi Csaba, a Kék Bolygó Alapítvány stratégiai igazgatója és Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A kiállítás támogatói az Energiaügyi Minisztérium és az ENVIROTIS Holding Zrt.

A kiállítás további szakmai partnerei: a MAVÍZ, a HOSZ, a KÖVET Egyesület, a HEPA valamint a Messe & Marketing Michael Pittscheidt.

A kiállításon több hazai felsőoktatási intézmény is megjelenik kiállítóként, köztük a MATE, a Pannon Egyetem, az Edutus Egyetem, az Óbudai Egyetem, valamint a Miskolci Egyetem.

                                                     *                                                                                 

Az ENVIRONTEC kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban rendezik, a látogatók közvetlenül az Albertirsai útról léphetnek be a C pavilonba (Kongresszusi Központ).

Szakmai regisztráció az alábbi linken: https://environtec.hu/szakmai-regisztracio/