Április 10-14. között várja a látogatókat a CONSTRUMA kiállításcsokor!

Idén 42. alkalommal, április 10-14. között rendezik a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakiállítást, amely Magyarország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb fóruma a témában. A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítás csokor része lesz még a lakberendezés legfrissebb trendjeit bemutató 12. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás, a RENEO, amely a megújuló energiákhoz kapcsolódó témákat öleli fel, valamint a CONSTRUMA Kert. A Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban több mint 400 kiállító mutatkozik be.

A hazai építőiparban tapasztalható visszaesés ellenére alig csökkent a kiállítói kedv az építőipari vállalkozások körében. A 42. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállításra és a 12. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállításra összesen közel 450 kiállító hozza el termékeit, újdonságait, szolgáltatásait.

Az építőiparhoz kapcsolódó kiállítók a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ legnagyobb, A jelű pavilonjában kapnak helyet. A növekvő fogyasztói igényeket figyelembe véve ugyanitt, de önálló területen rendezik a CONSTRUMA Kertet. Az OTTHONDesign ezúttal két pavilont (G és H) foglal el, itt mutatkoznak be a többi között lakberendezéssel és tervezéssel, bútorokkal, lakástextíliákkal, konyhákkal, fürdőszobákkal, wellness-vel foglalkozó vállalkozások, alkotók. A RENEO épületek megújuló energiaellátásával és felhasználásával kapcsolatos témái a D pavilonban útorpkkalláthatók.

Szakmai fórumok, tanácsadások a CONSTRUMÁ-n

Az építkezéssel, lakásfelújítással és berendezéssel kapcsolatos termékek és szolgáltatások mellett a CONSTRUMA számos szakmai fórummal, kerekasztal-beszélgetéssel és konferenciával várja a szakembereket.  

A kiállítás fővédnöke, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) „Építőanyaggyártók és építőanyag-kereskedők a megrendelőkért” címmel tart konferenciát a kiállítás első napján. A Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete a kőipar új dimenzióiról rendez szakmai fórumot. A kiállításon tartják a Magyar Építész Kamara továbbképzését építész kamarai szakmagyakorlók részére és Budapest és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara továbbképzését mérnök kamarai tagok számára.

A rendezők idén is „életre keltik” a standokat: vezetett szakmai sétákat tartanak, ahol – előzetes regisztráció után – a kiállítók és a szakma találkozhat egymással. A napelem piac szereplői számára a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség szervezi meg a XVII. Szolár Konferenciát, ahol a terület szabályozásával és a piaci trendekkel foglalkoznak a részvevők.

A Magyar Mérnöki Kamara ingyenes energetikai tanácsadást tart építkezőknek és lakásfelújítóknak a többi között a megújuló energia felhasználásáról, a megfelelő nyílászárók és szigetelő rendszerek kiválasztásáról.

Lesznek gyakorlati bemutatók is: a TUDÁSÉPÍTŐ TEAM szervezésében ácsok, burkolók, kőművesek és festő-mázolók mutatják be szakterületüket.

A CONSTRUMA Kerten rendezi a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége a XII. Magyar Kertépítő Versenyt.

A CONSTRUMA számokban

  • kiállítók száma 290 (ebből külföldi 80 cég)
  • a kiállítás alapterülete bruttó: 24.000m2

Találkozik a design-szakma

Az OTTHONDesign kiállításon ezúttal is számos program várja a látogatókat. A Lakberendezők Országok Szövetsége (LOSZ) díjtalan lakberendezési tanácsadást tart a kiállítás utolsó három napján. A szövetség kerekasztal beszélgetést is szervez, amelyen a különböző szakmák képviselői vitatják meg, hogyan segíthet az együttműködésük az ügyfélelégedettség javításában.  Ugyancsak a LOSZ rendezi a DESIGNKockák című bemutatót is, amelyen a legújabb lakberendezési trendeket rendezik lakásbelsőkbe, enteriőrökbe – a szervezők saját bevallása szerint – a játékosság és a humor jegyében. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy várakozás előzi meg a magyar tervezők legújabb munkáit bemutató Magyar Design kiállítást, ahogy a Magyar Bútor és Faipari Szövetség (FABUNIO) által szervezett Wood Like After és „Ezerszínű fa Extra – Játéktér” című bemutatóját is. Előbbire pályakezdő fa- és bútoripari szakemberek, asztalosok, bútortervezők hozzák el legújabb termékeiket. 

A Szőnyegtervezők Társasága „Zöld alternatíva a textiltervezésben” címmel rendez szakmai beszélgetést az OTTHONDesign kiállításon.

Az OTTHONDesign számokban

  • a kiállítók száma: 126 (ebből külföldi: 20)
  • a kiállítás alapterülete bruttó: 13.300m2

A CONSTRUMA megnyitóján adják át az elmúlt év legkiválóbb, legérdekesebb építőipari fejlesztéseinek a CONSTRUMA Díjakat. A díjazott termékek és szolgáltatások a kiállításon megtekinthetők. A nyertesek listája itt olvasható.

A kiállításról részletes információk a https://construma.hu/ oldalon.

A kiállítás 2024. április 10-14. között tart nyitva

Szakmai napok:
április 10-11. 10:00-17:00
április 12. 10:00-18:00

Nagyközönség napok:
április 13. 10:00-18:00
április 14. 10:00-17:00

A sajtó munkatársai a főépületben elhelyezett Sajtóközpontban vehetik át regisztrációjukat. Parkolni az Albertirsai úton, az 1. épület előtti sajtóparkolóban lehet.

További információk a sajto1@hungexpo.hu címen kérhetők.