Nagyközönség programok 2020 - HUNGEXPO
Nagyközönség programok 2020

Nagyközönség programok 2020

Blogger Találkozó
A pavilon – Blogger Meeting Point

A hétvégi napokon várta az érdeklődőket, utazókat és a rajongókat a Blogger Találkozó. A Blogger Meeting Point-on megrendezésre került programon ismert hazai bloggerek tartottak előadásokat, úti- és élménybeszámolókat a közönségnek, akik nem csak személyesen ismerhették meg kedvenceiket, de hasznos utazási tippeket és tanácsokat is kaphattak.

10. Járatlan Utakon Fesztivál
A pavilon

Az Utazás kiállításon ünnepelte jubileumi, 10. alkalmát a független és extrém utazók legjelentősebb hazai eseménye, a Járatlan Utakon Fesztivál. Itt a látogatók számtalan előadás és kerekasztalbeszélgetés során ismerhették meg a különböző országok, desztinációk izgalmas kultúráját, szokásait, helyszíneit, hiszen hazai és külföldi másként utazók, az ország ismert utazási bloggerei gyűltek össze erre a hétvégére a világ minden részéből, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel.

Aktív Magyarország Sziget
A pavilon 212B

A nemzetközi trendeknek megfelelően a kiállítás egyik központi témája az aktív kikapcsolódás volt. Nem véletlen, hogy már harmadik alkalommal került berendezésre az Utazás kiállításon az Aktív Magyarország Sziget. A több standból álló együttes 2020-ban négy aktív kikapcsolódási forma köré szerveződött: a kerékpározás, a gyalogtúrázás, az evezés és a nyaralóhajózás. A szigeten négy napon keresztül változatos programok zajlottak; volt fotófal, evezős ergométer, Tour de Hongrie Bringapárbaj; a látogatók ékszereket, kulcstartót készíthettek kerékpáralkatrészekből, és megismerkedhettek a hajózáshoz elengedhetetlen kötélcsomózási technikákkal is.

Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft.
A pavilon 212C

A Nemzeti Sportügynökség standján bárki végigkerékpározhatott a Giro d’Italia útvonalán, megtekinthették a felmatricázott Giro d’Italia vontatókamiont, vagy különleges, témához illeszkedő fotókat készíthettek. A szerencsésebb látogatók ráadásul kisebb ajándékokkal gazdagodhattak a szerencsekerék játéknál!

Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram
A pavilon 307B

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram standján bemutatkozott a 34 megújuló műemlék. A rendezvény alatt a majki Kamalduli Remeteség, a tatai Esterházy-kastély, az Edelényi Kastélysziget, a somogyvári Szent László Emlékhely és az ozorai Pipo-várkastély műemléki kínálatával, programjaival ismerkedhettek meg a látogatók.

Karaván Szalon
A pavilon

Minden korábbinál nagyobb területen várta a látogatókat a Karaván Szalon az Utazás kiállításon belül. 2.600 négyzetméteren 75 lakókocsi és lakóautó mutatkozott be, felvonultatva a legszélesebb hazai kínálatot a témában. A karavánozás szerelmesei nem csupán magukkal a járművekkel ismerkedhettek meg, de megtalálhatták a kapcsolódó szövetségeket is, és hosszasan válogathattak a kiegészítők és kempingfelszerelések között!

Momentán Társulat
A pavilon – Nagyszínpad

A 2019-es nagy sikerre való tekintettel ismét fellépett az Utazás kiállítás nagyszínpadán a Momentán Társulat! Az előadás minden alkalommal a közönség bevonásával, a nézők ötletei alapján született, így ismét egy egyedi és megismételhetetlen előadásban vehettek részt a látogatók!

Színpadi programok
A pavilon – Nagyszínpad

A kiállítás nagyszínpada, a megszokott módon, három napon át színes forgataggal várta az utazás szerelmeseit, zenés, táncos és gasztro előadásokkal!

9. Afrika Expo Budapest
A pavilon

2020-ban ismét visszatért az Utazás kiállításra az Afrika Expo Budapest, mely máig Közép-Kelet Európa egyetlen, első, ezáltal legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma. A rendezvény sikere 2011 óta töretlen, ez idáig 295.000 látogató volt kíváncsi a 26 afrikai ország képviseletében részt vevő 158 cégre, szervezetre.

Budapest Boat Show
G és F pavilon

Az Utazás kiállítás 2020-ban ismét Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjével, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó rendezvényével, a Budapest Boat Show-val egy időben került megrendezésre. A kiállítás – a tavalyinál 1000 négyzetméterrel nagyobb alapterületen – 7100 négyzetméteren, csaknem 130 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, számos eszközzel és kiegészítővel várta az érdeklődőket a szomszédos G és F pavilonban.

A Budapest Boat Show-ra a legjelentősebb magyar és külföldi hajómárkák hozták el újdonságaikat, emellett bemutatkoztak a legkeresettebb hajómotorok és technikai felszerelések, navigációs műszerek, tartozékok, életmentő felszerelések, hajóépítő anyagok, jet-ski, vízisí, wakeboard felszerelések és márkák is. A látogatók továbbá megismerhették a kikötői szolgáltatásokat, a legnagyobb hajóbiztosítással és bérléssel foglalkozó cégek kínálatát is.