Bocuse d’Or magyar döntő

2020. február 5.
A pavilon – 10.00-18.00

A Bocuse d’Or, melyet a szakácsok olimpiájának is neveznek 2014 óta elválaszthatatlan része a Sirha Budapestnek. A magyar döntő 2020. február 5-én, vagyis a kiállítás második napján zajlik. Itt olyan neves séfek mérik össze tudásukat, mint Veres István, Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland.

A verseny tétje pedig 2020-ban sem más, mint hazánk képviselete a nemzetközi színtéren, vagyis az európai döntőn Tallinnban és a döntőn Lyonban.

Program

  • 9.00 Főzés kezdete
  • 13.30 Bemutatkozik a zsűri
  • 14.00 Tálalás kezdete
  • 17.00 Eredményhirdetés

Versenyfeladatok

Haltéma – meleg előétel.

Kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és egy meglepetés zöldség, amely a következők közül kerül ki: káposzta, cékla, karfiol, csicsóka, barna csiperkegomba. Az ételhez minimum 3 köretelem és 1 mártás kötelezően készítendő.

Hústéma – meleg főfogás.

Kötelező alapanyagai: 7 db fürj, májjal és szívvel együtt és 2 db kacsamáj. A témához három köretet kell készíteni, ebből az egyik köretnek fürjtojást, a másik kettőnek pedig csak zöldségeket, magokat, gabonákat tartalmazhat. Mindehhez két szósz vagy mártás kötelezően készítendő egy üveg vörösbor felhasználásával.

Szarvasgomba és kaviár használata mindkét étel elkészítésénél TILOS!

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!