Bemutatkozás

NEMZETKÖZI ÉLELMISZERIPARI ÉS HORECA SZAKKIÁLLÍTÁS

„Kelet-Közép Európa mára megkerülhetetlen része lett az európai gasztronómiának. Évről-évre új városok kerülnek fel a Michelin térképére (idén éppen Zágráb és Dubrovnik), és nekünk, magyaroknak idén meglett a hetedik csillagunk. Az pedig külön büszkeség, hogy a magyar főváros immár negyedik alkalommal rendezheti meg Európa legjelentősebb élelmiszeripari és vendéglátó szakkiállításának régiós eseményét; a Sirha Budapestet.

A vendéglátásban dolgozók számára kihagyhatatlan esemény ez, mivel itt, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban találkozik a szakmai közönség a szektor legfontosabb szereplőivel és a gasztro szcéna legfrissebb fejlesztéseivel. Ez az egyetlen olyan hazai kiállítás, ahol minden együtt van: a gasztronómia, a szállodai és éttermi vendéglátás, a nagykonyhai berendezések, az élelmiszerkereskedelem, a sütőipar, és egy sor kapcsolódó szolgáltatás.

A szakkiállítás egyik különlegessége, hogy sikerrel ötvözi a hagyományos értelemben vett kiállítást a szakmai versenyekkel, konferenciákkal és bemutatókkal, így nem csak az iparág cégei mutathatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a piacnak, de a látogatók is számos lehetőséget találnak szakmai tapasztalatszerzésre, üzletük fejlesztésére vagy új kapcsolatok kialakítására.

Talán nem túlzás, ha azt állítom, hogy a Sirha Budapest hírnevét sok tekintetben a Bocuse d’Or európai döntője és a 2016-ban ott elért magyar siker alapozta meg. 2020- ban sem maradunk Bocuse d’Or nélkül: a Sirha Budapesten választjuk ki a következő magyar csapatot a világ legjelentősebb szakácsversenyére.

Kívánok mindenkinek hasznos időtöltést, sok üzletet és jó étvágyat!”

Hamvas Zoltán – 2019

a Sirha Budapest elnöke
a Magyaro Bocuse d’Or Akadémia elnöke
a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének társelnöke

A Sirha Budapest kiállítás célja, hogy átfogó kínálatot nyújtson az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda-, vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar és gasztronómia képviselői számára.

2020-ban 17 ország közel 300 kiállítója és 42 ország 24 000 szakmai látogatója vett részt a Sirha Budapest szakkiállításon, ahol bemutatásra kerültek a szakma legfrissebb trendjei, újdonságai és innovatív megoldásai.

BŐVÜLŐ VILÁGSZÍNVONALÚ VERSENYKÍNÁLAT

A Sirha Budapest a kezdetektől fogva sikerrel ötvözte a szakkiállítást, a bemutatkozó szakmákhoz kapcsolódó legfontosabb versenyekkel, konferenciákkal, hogy a szakemberek az újdonságok megismerése, valamint üzleti kapcsolatok kialakítása és ápolása mellett az adott szakmák kiemelkedő képviselőivel is találkozhassanak.

A 2020-as év újdonsága az International Jeunes Chefs Rôtisseurs – Ifjúsági Nemzeti Szakácsverseny Döntője volt, mely mellett ismét visszatért a Bocuse d’Or magyar döntője, a Sirha Budapest Desszert Verseny, és a Közétkeztetési Szakácsverseny országos döntője is!

SZÁMTALAN SZAKMAI BEMUTATÓ ÉS KONFERENCIA

A régió legjelentősebb Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításaként a Sirha Budapest fontos központja a tapasztalatcserének, szakmai fejlődésnek és legfrissebb trendek megismerésének. Ennek jegyében a széles konferencia kínálat mellett ismét megrendezésre került az Enterprise Europe Network, és a PRIMOM Alapítvány nemzetközi üzletember-találkozója, visszatért a Future Store, és ismét érdekes előadásokkal készült a Magyar Pékszövetség és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete is. Újdonságként, pedig először várta a szakembereket a Sirha Business Café.

2020-as programjainkat IDE kattintva tekintheti meg.

MAXIMÁLIS MÉDIA ELÉRÉS

80 millió forint médiaérték
240 média megjelenéssel, többek között:
42 print megjelenés olyan médiumokban, mint a Trade Magazin, Vendéglátás Magazin, Forbes, HVG
– 174 online megjelenés
– 24 rádió és TV hír