Programok 2021

2021. november 5., péntek

14:00 Megnyitó
Szilvási Krisztina kereskedelmi igazgató a HUNGEXPO Zrt. részéről és Wilhelm Gábor a FABUNIO elnöke köszöntik a kiállítás résztvevőit

14:10 Trendek – Milánó után, pandémia alatt
Halasi Rita Mária design szakértő tart képes beszámolót 

14:30 Kreatív üzleti stratégiák a bútoriparban – kerekasztal beszélgetés
Szervező: FABUNIO

Melyek a hazai bútor- és faipar legnagyobb kihívásai? Milyen kreatív válaszok adhatók a problémákra? Tényleg a design és a saját fejlesztésű termék lenne a megoldás?
Három kkv aktuális fejlesztésein keresztül három lehetséges irányt mutat be a Fabunio. Részint a Fabunio design standján, egy kiállítás formájában, részint az azt kísérő kerekasztal-beszélgetésen, ahol az ügyvezetők saját tapasztalataikon keresztül mesélnek az útkereséseikről, valamint a designhoz fűződő viszonyukról. 

Résztvevők:

  • Árkossy Tamás, ügyvezető, Árkossy Bútor Kft.
  • Széll Viktor, ügyvezető, Protosel Kft. / Multipraktik
  • Varkoly Zoltán, ügyvezető, Varkoly Fiai Kft. / HOMMBútor
  • Halasi Rita Mária, designszakértő

16.00 Új anyagok és technikák a Casatinál – szakmai előadás

2021. november 6., szombat

11.00 és 14.00 Legyél Te is kreatív! Minden felületre van megoldás a Casatinál – workshop

2021. november 7., vasárnap

11.00 és 14.00 Legyél Te is kreatív! Minden felületre van megoldás a Casatinál – workshop

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Ingyenes lakberendezési tanácsadás a Lakberendezők Országos Szövetsége tagjai közreműködésével, részvétel előzetes bejelentkezés alapján.

Beszélgetések, bemutatók a színpadon. A kiállítás színpadán szakértői beszélgetések a LOSZ szervezésében, mely a látogatók számára hasznos tanácsokkal szolgálhat egy lakásfelújítás előtt. Részletek hamarosan…

MAGYAR DESIGN Pop Up Store néven ismét hazai tervezők hozzák el design kiegészítőiket  melyek a helyszínen azonnal meg is vásárolhatók. Többek között találkozhatnak a látogatók a Viaplant kreatív, növény összetételű alapanyagból készült tárgyaival vagy Paál Zsuzsa mintázattervező izgalmas, személyre szabott és különböző felületekre felvihető mintázataival, a Tilka egyedi világítás-kiegészítőivel, textilkábeleivel, a Fészek Részek hulladékmentesen előállított kisbútoraival, a ConCrazy látványos betonasztalaival, az Abstractive festményeivel és a Cata izgalmas, textilből készült kiegészítőivel.

FABUNIO DESIGN:  Kiemelt szakmai partnerünk, a FABUNIO Magyar Fa- és Bútoripari Unió bútorkiállítása péntektől vasárnapig látogatható: bemutatkozik a LOOP Bútorcsalád (Árkossy Bútor Kft.) és a MATCH moduláris kanapé (Homm Bútor), melyek a Magyar Divat & Design Ügynökség design Lab inkubációs programjának támogatásával valósultak meg, valamint a Zenélő szekrény (Multipraktik).

Bővebben: ITT

SZETT: neves hazai textiltervezők egyedi tervezésű szőnyegeivel, párnáival, takaróival, bútor szöveteivel ismerkedhet a látogató.