Rólunk írták

2019

A rendezvény előtt az MTI adott ki beharangozó közleményt, ezt a Híradó.hu-ról hivatkozom. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta: 17 országból 300 kiállító jelentkezett, és több mint 50 ezer látogatót várnak a négy nap alatt. Idén már csak készpénzmentesen fizethettek a látogatók, mondta el Szilágyi Balázs kiállításigazgató. Bajdik Péter, az OMVK főtitkára a vadászok közösségéről beszélt, valamint az Országos Vadgazdálkodási Alapról is szót ejtett. (2019. 02. 01.)

A szakkiállítást megelőző sajtótájékoztatóról a HUNGEXPO Zrt. honlapján olvasható összefoglaló, amelyhez fotógaléria is tartozik. (2019. 02. 04.) Az eseményről beszámolt az Erdő-Mező Online is. (2019. 02. 05.)

Az MTI a megnyitóról is hírt adott, ezt az anyagot ECHO Televízió honlapjáról hivatkozom. Röviden idéznek dr. Semjén Zsolt miniszterlenök-helyettes, a Védegylet elnöke, Nagy István agrárminiszter, Ganczer Gábor és Kovács Zoltán, a 2021-es Vadászati Világkiállítás kormánybiztosának beszédéből. Az anyagot számos médium lehozta. (2019. 02. 07.)

Nagy István agrárminiszter a rendezvény megnyitóján elmondott beszédét foglalta össze egy cikkben a Kormány.hu-naz AM sajtóirodája. A tárcavezető egyebek mellett méltatta hazánk vadállományát és megemlékezett a januárban életbe lépett jogszabályi változásokról is. Az anyaghoz tartozik egy fotógaléria is. A hírt számos médium átvette. (2019. 02. 07.)

Szintén a megnyitóról, az azon elhangzott beszédekről közölt bővebb cikket az Erdő-Mező Online szakportál, ehhez is tartozik fotógaléria magáról a szakkiállításról. A portál egy külön videóban is összefoglalta a megnyitót. (2019. 02. 07.)    

Ugyancsak a megnyitóról tudósított a Magasles Blog. (2019. 02. 07.)

A TV2 Tények is forgatott a megnyitón, a műsornak nyilatkozott Vágvölgyi Bence, a Széchenyi Zsigmond emlékkiállítás ötletgazdája. Szó esett a vadászíróról készülő filmről is, erről özvegye, Hertelendy Margit – Mangi néni – és a vezető producer, Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója beszélt. A Vadonvilág című filmet 2019. szeptemberében tervezik bemutatni. (2019. 02. 07.) Az M5 állami csatorna is beszámolt a tárlatról, az anyag megtekinthető a Médiaklikken. Ebben is nyilatkozott Mangi néni és Vágvölgyi Bence és Vida József. (2019. 02. 08.)

A Takarék Csoport külön kisfilmet tett közzé a YouTube-on a részvételéről a szakkiállításon. Ebben szó esik a készülő Széchenyi-filmről is. Nyilatkozik Vida József, Hollósi Dávid, a Takarék Agrár Igazgatóság igazgatója, Egerszegi Ádám, a bank elnöke, Vágvölgyi Bence és Hertelendy Margit. (2019. 02. 08.)

A FeHoVa-val foglalkozott Hajnal-táj című műsorában a Kossuth Rádió is. Zsoldos Barnabás összeállításában megszólal Szilágyi Balázs, aki a preparátorversenyről beszélt, továbbá Sipos Gyula preparátor és dr. Jámbor László, az OMVK elnöke, aki az Országos Vadgazdálkodási Alapról szólt. Az összeállítás meghallgatható a Médiaklikken. (5.11’30’’-tól) (2019. 02. 08.)

A rendezvényről egy összefoglalót készített az ATV is, ez megtekinthető a televízió YouTube csatornáján. (2019. 02. 08.)

A rendezvényről egy könnyed, rövid élménybeszámoló jelent meg a Kistermelők Lapjában, amely elérhető a Magyar Mezőgazdaság Szakportálon is. (2019. 02. 12.)

A Magyar Vadászlap egy zenés videóban adta át a kiállítás hangulatát, ez elérhető a YouTube-on. (2019. 02. 18.)

A Magyar Erdők Nagykövetének nevezte ki a rendezvény megnyitóján Reviczky Gábor színművészt Nagy István agrárminiszter – írta meg több szakportál. Az elismerést az erdészeti és a vadászati ágazat valamint a civilek közötti harmónia megteremtése érdekében végzett munkájával érdemelte ki. A művészt méltató dr. Bitay Márton Örs földügyekért felelős államtitkár külön szólt a Reviczkyvel az erdőben című sorozatról, annak jelentőségéről. A méltatásról és a kinevezésről a Hazai vadász YouTube-csatornáján is megtekinthető egy videó, amelyben nyilatkozik dr. Bitay Márton Örs és Reviczky Gábor is.

A FeHoVa-ról több videót, interjút készített a Hazai Vadász magazin, ezek megtekinthetők a műsor YouTube csatornáján.

A Magyar Vadászlap közreműködésével szervezett I. FeHoVa Nemzetközi Nyílt Preparátor Versenyről tekinthető meg egy videó az újság YouTube csatornáján. (2019. 02. 13.) A díjazott versenymunkák megtekinthetők az Erdő-Mező Online-on. (2019. 02. 10.)

A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum vadászati kiállítása is bemutatkozott a FeHoVa-n, erről a Keszthelyi Televízió készített összeállítást, amely megtekinthető a YouTube-on. Nyilatkozik Tóth Csaba múzeumvezető, aki bemutat olyan trófeákat, amelyeket még nem láthatott a nagyközönség: ezeket egy új, 2020-ra, a 2021-es Vadászati Világkiállításhoz kapcsolódóan elkészülő kiállítótérben fogják bemutatni. (2019. 02. 14.)

A Nyírerdő Zrt. FeHoVa-s szerepléséről közölt cikket a Kelet-Magyarország, ez elolvasható a Szabolcs Online-on is. Sári Zsolt, a Nyírerdő Zrt. kereskedelmi és marketingiroda vezetője a lapnak elmondta: a világhírű dámállomány miatt sok visszatérő és néhány új partner is kereste az erdőgazdaságot a szakkiállításon. (2019. 02. 17.)

A rendezvényen videointerjút készített Bajdik Péterrel, az OMVK főtitkárával az Új Mezőgazdasági Magazin, ez megtekinthető a YouTube csatornájukon. A háromperces beszélgetésben a vadászat, vadgazdálkodás szerepéről, a vadászat társadalmi elismertségéről, az ágazat pénzügyi mutatóiról és a vadgasztronómiáról volt szó. (2019. 02. 16.)

A Magazin Lipp Adriennel is készített interjúta „Diana nyeregben” című könyvről. (2019. 02. 24.)

Búr Zoltánnal, a FeHoVa-n megrendezett nemzetközi szarvasbőgő verseny győztesével készített rövid interjút az Erdő-Mező Online, a cikkben a megmérettetés eredményei is szerepelnek. (2019. 02. 18.)

A Kelet-Magyarországban is jelent meg cikk a szakkiállításról, amely a Szabolcs Online-on is elérhető. A lapnak a rendezvényt Plavecz János nyugalmazott megyei fővadász értékelte, aki csak néhány évben hagyta ki a FeHoVa-t. Az újság megszólaltatta a Tiszabercelen élő Száraz Lászlót, aki horgászik, így ilyen szemszögből nézve beszélt a látottakról. (2019. 02. 14.)

A Vas megyei hírportál arról írt, hogy a szombathelyi Herman Ottó Szakgimnázium erdész-vadász tanulói a nyitónapon szakmai tanulmányút keretében vettek részt a rendezvényen. (2019. 02. 11.)

A szakkiállításról a kárpátaljai Kárpáti Igaz Szó is beszámolt honlapján, miután Világjáró Magyar Vadászok Klubja kárpátaljai kirendeltsége is képviseltette magát. Matúz István vetette papírra benyomásait. (2019. 02. 16.)