Sirha Budapest – nemzetközi kiállítás, hazai ízekkel

2016. május 8., vasárnap

A Sirha Budapest a Sirha nemzetközi hálózatának tagjaként 2016. május 9-én nyitja meg kapuit a szakmai közönség előtt. A kiállításon több mint 350 kiállító jelenik meg, és 20 000 szakmai látogató várható. A Sirha név egyet jelent az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar illetve a csomagolóipar üzleti fórumával.

Átfogó kínálat
19 országból több, mint 350 cég jelenik majd meg a Vásárközpont legnagyobb, 20 000 négyzetméteres ’A’ pavilonjában. A főbb tematikák szerint a kiállítók megoszlása:

 • Élelmiszertermékek – 20 %
 • Italok – 3 %
 • Sütőipar, cukrászat – 11 %
 • Élelmiszeripari gépek – 7 %
 • Konyhatechnológia – 18 %
 • Kávéház és bár – 6 %
 • Bútor, textil, asztali teríték, szállodaipar – 13 %
 • Technológia, higiénia, szolgáltatások – 12 %
 • BUDATRANSPACK, Csomagolás, logisztika – 10 %

20 000 szakmai látogató várható
Egy egyedülálló rendezvényen kínálunk üzleti megoldásokat az élelmiszerláncok beszerzőinek, étterem és szálloda tulajdonosoknak, vezető managereknek, pékeknek, cukrászoknak és séfeknek a közétkeztetési terület beszerzési igazgatóinak, csomagolóipari és logisztikai szakembereknek.

Világszínvonalú programok
A Sirha Budapest programjainak sorában a Bocuse d’Or európai döntője kapja a legnagyobb figyelmet. A kiállítás három napja alatt megrendezésre kerül továbbá a Desszert verseny, a Magyar Barista Bajnokság, a World Cuisine Summit konferencia, A Kreatív Pékfórum, a European Enterprise Network B2B üzletember találkozója és számos további konferencia.
A kiállítás szakmai partnere a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága, kiemelt szakmai partner a METRO Kereskedelmi Kft. és kiemelt médiatámogatója a Trade magazin.
A kiállítás szigorúan a szakmai közönség számára fenntartott esemény. A belépés minden esetben regisztrációhoz kötött, és a szakmaiság biztosítása érdekében a szervezők a regisztráltakat szükség esetén szűrik.

www.sirha-budapest.com

AZ ÉLELMISZERIPAR ÉS VENDÉGLÁTÓIPAR MAGYARORSZÁGON

 • Hazánkban több mint 19 000 élelmiszerbolt és 3400 cukrászda működik, valamint több mint 1500 hipermarket, szupermarket és diszkont.
 • 2015-ben már 398 éttermet jegyeznek Magyarországról a Gault & Millau étteremkalauzban.
 • Állami és fővárosi támogatás a Bocuse d’Or európai döntőjének szervezésében, a magyar gasztronómia népszerűsítése érdekében.

Bocuse d’Or európai döntő – május 10-11.
Ahol Európa legjobb szakácsaival találkozhatunk. Igazi gasztronómiai show várható Hamvas Zoltán – a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke – felügyeletével, amelyről a nemzetközi média is részletesen beszámol. Magyarországot Széll Tamás képviseli majd a megmérettetésen. A rangos versenyen húsz európai ország legnagyobb szakács tehetségei vesznek majd részt, akik közül tizenegyen jutnak be a Bocuse d’Or 2017. január 21 – 25. között megrendezendő világdöntőjébe. A európai döntő alapanyagai magyar vonatkozásúak: a dunai kecsege és kaviárja valamint a gímszarvasborjúcomb és – gerinc.

World Cuisine Summit – május 9., 13.00 – 15.00

Konferencia színpad
Beszélgetés és véleménycsere a legújabb trendekről, befolyásos magyar véleményformálók részvételével. Frédéric Loeb, a Sirha szakértője által szervezett kerekasztal beszélgetés keretében bemutatják majd a Kelet- Európában és a világ más régióiban várható legfontosabb jövőbeli trendeket. A konferencia után vitafórum a szektor legfontosabb szereplőivel:

 • Dr. Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke
 • Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Group tulajdonosa,
 • Segal Viktor, séf, gasztronómiai tanácsadó
 • Király János, a Chef Market Zrt. vezérigazgatója

Sirha Budapest Desszert verseny – május 9., 10.00 – 19.00

Verseny színpad
A Desszert verseny idén második alkalommal kerül megrendezésre. A verseny szellemi atyja Kolonics Zoltán, Magyarország egyik legelismertebb kreatív cukrásza. A verseny célja, hogy alkalmat teremtsen a feltörekvő és elhivatott tehetségeknek, hogy megmutathassák újító megoldásaikat, művészi adottságaikat. A versenyzőknek három kategóriában kell alkotniuk: gyümölcs torta, csokoládés tányérdesszert és artisztika.

   A 4 versenyző csapat:

 • Nagy Anna (Salon Restaurant) & Berta Gréta (Kempinski Hotel Corvinus);
 • Andrási Beáta (Buddha-Bar Hotel) & Kovács Boglárka (Hotel du Vin-Cheltenham, Anglia);
 • Maczák Anna (Costes Downtown Étterem) & Nagy Melinda (Kiosk Budapest);
 • Korponai Péter (Desszert.Neked) & Mártha Róbert (Costes).

A verseny kiemelt szponzorai a Coninvest Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Goodwill National Trading Kereskedelmi Kft. a Cacao Barry, a Capfruit és a Selmi Chocolate Machinery márkák képviseletében.

Magyar Barista Bajnokság – május 10., 13.00 – 18.00 és május 11., 10.00 – 18.00

Verseny színpad
Az elmúlt években a hazai kávékultúrában is jelentős fejlődés tapasztalható, a hazai szakemberek világszinten is kimagasló sikereket érnek el. 2016-ban a Magyar Barista Bajnokság két versenykategóriájának döntője a SIRHA Budapest kiállításon zajlik. A nyertesek képviselik majd Magyarországot az idei világbajnokságon. A verseny mellett korábbi bajnokok és világbajnokok közreműködősével barista bemutatók és előadások várják az érdeklődőket.

European Enterprise Network B2B üzletember-találkozó és hosted buyer találkozó – május 10., 12.00 – 18.00

Konferencia terem
Az Enterprise Europe Network több, mint 60 országból hív meg résztvevőket Európán belül és kívül egyaránt a Sirha Budapest 2016 szakkiállítás keretein belül megrendezésre kerülő nemzetközi üzletember találkozóra. A találkozó lehetőséget biztosít valamennyi érdeklődő számára a kiállítás helyszínén az iparági szereplőkkel a személyes megismerkedésre, üzleti együttműködések kezdeményezésére.

A regisztráció és a részvétel ingyenes.
http://sirha2016.talkb2b.net/

Innovációs termékverseny
A szakkiállítás keretein belül a Hungexpo Zrt. és a Trade Magazin ismét megszervezi a nemzetközi Innovációs termékversenyt, amelyre a kiállítók nevezhetnek 2014. május 1. és 2016. március 31. között piacra vezetett innovációs termékeikkel vagy szolgáltatásaikkal. A pályázatokat szakmai zsűri fogja elbírálni. A díjakat a kiállítás megnyitóján, ünnepélyes keretek között adják át. Aki a díjátadón nem vesz részt az a kiállítás teljes időtartama alatt kiállított, a pályázatokat bemutató táblákról tájékozódhat.

A verseny kategóriái:

 • élelmiszer-ital,
 • sütőipari és cukrászati termékek,
 • technológiák,
 • szállodaipari termékek, bútorok, textilek, dekoráció, asztali teríték
 • csomagolóipar, logisztika

Kreatív Pékfórum – május 10., 10.00 – 18.00

Gasztro fórum
Egyre több vendéglátóhely számára fontos a jó minőségű, különböző, kiváló alapanyagokból készülő péktermékek kínálata. A Kreatív Pékfórumon bemutatkoznak a hazai pékipar meghatározó szereplői és éttermi pékek éppúgy, mint innovatív pékségek szakemberei, valamint a beszállítói háttéripar képviselői. Ízelítőül néhány cím a programból:
- Újgenerációs hagyományos pékségek kora
- Hagyományos tészták kreatív ízekkel
- Korszerű pékképzés, de hogyan?
- Jó, hogy drága! Megéri?

Konferenciák – május 9-11.

Konferencia terem
A kiállítás ideje alatt és helyszínén több szakmai szövetség is tart konferenciát. A Magyar Vendéglátó Ipartestület konferenciáján szó esik a mai gasztronómiai trendekről, vezetői szemléletekről, a Michelin csillag hasznosságáról, de még az étlapkészítésről is értekeznek a szakemberek.
Az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége május 11-én tartja egész napos, Élelmezésvezetők Napja elnevezésű konferenciáját.
Az összes konferencia a kiállítás Konferencia termében kap helyet.

További információk a kiállításról: www.sirha-budapest.com