MACH-TECH - Ipar Napjai

2017. május 8., hétfő

Május 9–12. között rendezi meg az idén 50 éves Hungexpo Magyarország legnagyobb, átfogó ipari, üzleti seregszemléjét. A MACH-TECH és IPAR NAPJAI ezúttal is telt házas rendezvény, a több mint 420 kiállító már az év elején lefoglalta a két pavilon (A és G) teljes területét.

A MACH-TECH és az IPAR NAPJAI egyre fontosabb szerepet töltenek be a hazai ipari szférában. Ez az a kiállítás-együttes, ahol egy helyen, egy időben mutathatja meg magát az ipar szinte összes ágazata; a kiállítók és a látogatók első kézből kapnak információt a szakma trendjeiről. Az Ipar 4.0 ebben az évben is az esemény egyik fő témája, mozgatórugója. Kiállítóink ismét elhozták a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba a gép- és szerszámgyártás, a hegesztéstechnika, az automatizálás, az ipari elektronika, a robotika legújabb fejlesztéseit, az egymással kommunikáló intelligens gépeket, amelyek már nemcsak a jövő, hanem a jelen iparának is részei.

Az IPAR NAPJAI, a kétévente megrendezésre kerülő MACH-TECH és az Application Zone gyakorlati bemutatói iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy a kiállításhoz kapcsolódó szakmai konferenciák ezúttal külön pavilonban (F) kaptak helyet.

Az idei rendezvény szakmai konferenciái közül kiemelkedik  Nemzetgazdasági Minisztérium Ipar 4.0 tematikus napja, amelyen hazai és külföldi előadók járják körül a technológiai fejlesztés kérdéseit és annak hatásait az általános gazdasági növekedésre. Ezen kívül számos szakterület (elektronika, automatizálás, munkavédelem) szakértői találkozhatnak a MACH-TECH és az IPAR NAPJAI különböző szakmai eseményein. Már a kiállítást megelőzően nagy volt az érdeklődés a MAJOSZ beszállítói fóruma iránt.

Immár harmadik alkalommal a kiállítás része a GTE-Autopro Techtogether diákverseny, amelyen 15 egyetemi csapat méri össze tudását a gyártástechnológia és Ipar 4.0, digitalizáció kérdéseiben. A nyolc egyetemről érkező diákokcsapatok műszaki kvíz feladatokat oldanak meg, prezentációk keretében mutatják be a járműépítéseik során felhasznált Ipar 4.0 ismereteiket, és a kiállításhoz kötődve expo-caching kérdésekre keresnek válaszokat.

A kiállítás egyik legfontosabb eleme, a 2013-ban elindított és azóta folyamatosan fejlesztett APPLICATION ZONE. Ez voltaképpen újfajta, interaktív bemutatkozási lehetőség a kiállítók számára, akik gyakorlat közben mutathatják be gépeiket, szolgáltatásaikat az érdeklődőknek.

A számos újdonság mellett itt mutatkozik be a magyar közönségnek a FANUC M-2000iA/2300, az a világrekorder teherbírású robot, amely példa nélküli erejével a legsúlyosabb tárgyakat is képes precízen mozgatni, és a jövőben a világ gép- és autógyárainak egyik leghasznosabb munkaereje lehet.

Idén is meghirdetésre került a MACH-TECH – IPAR NAPJAI NAGYDÍJ Pályázat, melyre azok a cégek jelentkeztek, amelyek valamilyen újdonsággal, innovációs tartalommal rendelkező terméket, szolgáltatást, eljárást, technológiát kínálnak szakmájukban. A beérkezett dokumentumokat szakértőkből álló zsűri bírálta el.

A különböző kategóriák nyerteseinek a kiállítás megnyitóján adták át az elismeréseket. A díjazottak listája a http://iparnapjai.hu/hu/nagydij2017 oldalon olvasható.

Hasznos információk
Nyitva tartás
2017. május 9. kedd      9.00 – 17.00
2017. május 10-12. szerda-péntek 10.00 – 17.00

Belépőjegy
Napijegy: 3500.-
Iskolai csoportoknak a csoportos diákjegy (min. 10 fő) 950.-/fő
X. kerületi lakosok számára: 500 Ft

A kiállításra ezúttal a látogatók a III. kapun léphetnek be.

Részletes információk, a kiállítók listája és a programok a kiállítás honlapján http://iparnapjai.hu/ érhetők el.