Építkezőknek, felújítóknak kihagyhatatlan: CONSTRUMA

2017. március 28., kedd

Minden korábbinál nagyobb kiállítói érdeklődés övezi az idei CONSTRUMA otthonteremtési csokrot. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Mindazoknak, akik építkezésre készülnek, vagy felújításra, azoknak mindeképpen érdemes kilátogatni a hétvégi napokon a kiállításra. A CONSTRUMA mára egy komplex otthonteremtési csokorrá nőtte ki magát, ahol már nem csak az építkezéshez szükséges anyagok, nyílásszárók, tetőfedéssel, szigeteléssel kapcsolatos temékek, szolgáltatások találhatók. A fűtéssel, klímatizálással, szellőzéssel kapcsolatos berendezések (HUNGAROTHERM) ugyanúgy megjelennek, mint a lakásbelső kialakításához, a lakberendzéshez  (OTTHONDesign) vagy a kert kialalkításához kínált termékek (CONSTRUMA Kert).

A gazdag kínálat, a számos újdonság és akció mellett az idei évben több újdonság is várja majd a látogatókat.

Az egyik ilyen újdonság A JÖVŐ OTTHONA projekt, mely futurisztikus enteriőrökben, interaktív módon szemlélti, hogy az okos otthon költséghatékony, kényelmes és nagyon trendi. Óriás tabletekről lehet majd irányítani a helyiségekben elhelyezett berendezéseket, legyen az  árnyékolástechnika, világítástechnika, fűtés/hűtés, hifi, vízkezelés vagy akár biztonságtechnika.

A CONSTRUMA csokor másik újdonsága pedig az építőipari, épületgépész  ÁLLÁSBÖRZE lesz, melyet a RANDSTAD közreműködésével szerveznek. A látogatók számára nem csak állásajánlatokkal, hanem tájékoztatással, workshop előadásokkal is készülnek az álláskeresés, önéletrajírás vagy éppen állásinterjú témákban. A felnőttek mellett a szakiskolás vagy felső oktatásban végzős diákok elhelyezkedéséhez is segítséget nyújtanak.

Éppen ezért a kiállításon az idei évben kiemelt hangsúlyt kap az otthonteremtéshez kapcsolódó szakmák népszerűsítése és a diákok munkaerő-piaci orientálása az alábbi programokkal:

  • Kőfaragó bemutató és tetőfedő bemutató a passzázson
  • Wood Like műhely az asztalosipari szakma népszerűsítéséért
  • VGF Központ „Robbantsd fel magad!” Épületgépészeti kalandparkja
  • Épületgépész Forma 1 - melyen 11 épületgépészeti szakképző iskola diákjai által készített, három-és négykerekű járgányok mérik össze tudásukat a szakmai napokon.

Megújult formában jelentkezik az évek óta nagy népszerűségnek örvendő ÖKO CITY projekt, melynek fókuszában – a korábbi évektől eltérően – a smart city koncepció és a modern városi közlekedés kihívásai állnak majd.

A lakberendezés és design téma (OTTHONDesign) ezúttal is két pavilonban fér már csak el. A nappalitól a fürdőszobáig, a burkolattól a kandallóig szinte mindent megtalál itt majd a látogató, ami a lakásbelső kialakításához szükséges lehet. A KONYHA témakör külön pavilonban helyezkedik el, bemutatva a legújabb konyhatechnológiai trendeket. A hazai designtervezés legújabb irányzatait, fiatal tervezők munkáit tekinthetik meg a MAGYAR DESIGN standon, míg a DOWNLOAD DESIGN KIDS standján olyan egyedi tervezésű, fiataloknak szóló design bútorok kerülnek bemutatásra, melyek tervei később ingyenes letölthetők és akár el is készíthetők. A már megszokott ingyenes lakberendezési tanácsadás is lesz a Lakberendezők Országos Szövetségének tagjai közreműködésével.

A csokor egyik legszínesebb tagja a CONSTRUMA Kert, mely a kerttervezés, kertépítés témakörét foglalja megába: kertápolási eszközök, kisgépek, ingyenes kerttervezési és dísznövényápolási tanácsadás és az idei évben OMÉK Dísznövény- és Virágvásár is. A kiállítás kiemelt kísérő eseménye a IX. Magyar Kertépítő Verseny és Show, mely esemény a régióban is egyedülálló. Az épített kertek nem csak látványos elemei a kiállításnak, de a legújabb kerttervezési trendeket is megmutatják.

A kiállítási csokor nyitva tartása:
Április 5-9. 9.00-18.00 (vasárnap 17.00 óráig)

Nagyközönség napok: április 8-9.
Bővebb információ, online jegyvásárlás: www.construma.hu
További információ: a CONSTRUMA MAGAZIN-ban