Budapesten találkoznak Európa vezető újszülött gyógyászai

2015. szeptember 9., szerda

A Hungexpót választotta helyszínéül, az első ízben szeptember 16-20. között rendezendő Európai Neonatológus Társaságok egyesült Kongresszusa.

Európa négy vezető újszülött-gyógyászati, neonatológus társasága; az Európai Társaság a Gyermekgyógyászati Kutatásért (European Society for Paediatric Research (ESPR), az Európai Neonatológiai Társaság (European Society for Neonatology), az Európai Koraszülött és Gyermekgyógyászati Táraságok Egyesülete (Union of European Neonatal and Perinatal Societies és az Európai Alapítvány az Újszülött Gyerekek Ellátásáért (European Foundation for the Care of Newborn Infants, úgy döntött, hogy egyesítik erőiket, és  közös kongresszuson vitatják meg az újszülött-gyógyászat  legújabb kutatási eredményeit,  és bemutatják az új trendeket.

A neonatológia több mint 120 vezető nemzetközi szakembere tart előadást a szakma első nagyszabású rendezvényén, amely egyszerre a tudáscserére platformja és kiváló lehetőséget nyújt a résztvevők számára a kutatás fejlesztési projektek megismerésére. A szervezők a magyar szakemberek regisztrációját is várják a http://jens2015.eu/ oldalon.

A kongresszus és kiállítás a Hungexpo G és F pavilonjában, mintegy 14.000 négyzetméternyi területet foglal magába, a részt vevők száma a kongresszus 5 napja alatt várhatóan eléri az 5000 főt.

A jENS 2015 a neonatológus társaságokon keresztül jótékony hatással van nemcsak az újszülöttgyógyászat egészére, emellett a magyar gazdaság növekedéséhez is hozzájárul. A Hungexpo 4 hivatalos, nagy nemzetközi szállodalánchoz tartozó partnerénél, (3 3*-os Ibis szálloda és az 5*-os Sofitel Budapest Chain Bridge), a rendezvény várhatóan mintegy 5000 vendégéjszakát generál és további bevételeket eredményez a kapcsolódó szolgáltatások esetében is.

Alig egy hónappal a nemzetközi orvoskongresszust követően, újabb rangos nemzetközi találkozó színhelye lesz Magyarország legnagyobb multifunkcionális rendezvény helyszíne, a Hungexpo. A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkongresszusára 2015. október 12-15.-én kerül sor. Az ITU Telecom az International Telecommunication Union része, az ENSZ szakosított távközlési intézménye. Mintegy 5000 fős, a távközlési szektor felső szintű nemzetközi képviselőiből álló közönség érkezik a Hungexpóra. A rendezvényt az ITU szervezi,  az ITU Telecom World 2015. kongresszust Magyarország Kormánya fogadja.